Hem / Föreläsare / Maria Frändegård
Maria Frändegård - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Maria Frändegård

Förändringsledning och förändringskommunikation 

Maria Frändegård har suttit på ledande befattningar och varit med om och leda förändringar och förändringskommunikationen på några av Nordens största bolag. Hon föreläser om hur förändringskommunikation används som ett strategiskt verktyg för att förflytta sina medarbetare till de mål som är uppsatta.

Maria Frändegård har arbetat inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn i nästan 20 år. Hon är examinerad journalist och medie- och kommunikationsvetare, licenserad förändringsledare och diplomerad kriskommunikatör. Hon är en också föreläsare och har bland annat gjort en rad uppskattade föreläsningar där hon tar avstamp i situationen efter corona, och hur den situation vi befinner oss i kommer att utvecklas och påverka olika organisationers ledarskap.

Det nya normala är konstant förändring och förändring skapar friktion. Det spelar ingen roll om du arbetar med en start-up som just tagit fart, eller om du arbetar för en stor organisation som precis bytt riktning. Du behöver i samtliga fall få med dig dina medarbetare på resan. Men hur?

70 % av alla förändringsinitiativ misslyckas. En av anledningarna är att ledarna glömmer bort att förändringsledning inte i första hand handlar om processer utan om att förflytta människor. Den andra anledningen är att ledarna misslyckas med att kommunicera.

 

Föreläsning med Maria Frändegård

Maria Frändegård föreläser med hjälp av egen erfarenhet och teoretisk förankring om att steg för steg leda medarbetarna genom förändringsresan, hur du som ledare på ett psykologiskt plan bemöter motstånd och hur ledare kan vända ilska till engagemang.

I sin föreläsning går hon igenom hur förändringskommunikation fungerar som ett strategiskt verktyg för att framgångsrikt guida medarbetare mot uppsatta mål. Som ledare kan du bara få dina medarbetare att gå dit du vill, om de förstår vad som händer och accepterar vart ni ska.

 

Pressbild – Maria Frändegård

Så bokar du Maria Frändegård

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Amelia Adamo

Torbjörn Eriksson

Mattias Hansson

Maria Frändegård - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Maria Frändegård

Vill du boka Maria Frändegårdsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Maria Frändegård som föreläsare!