Hem / Föreläsare / Marie Ryd
Marie Ryd - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Marie Ryd

Hjärnan och självledarskap

Marie Ryd, doktorerad inom medicinska vetenskaper, visar med passion hur vi kan optimera våra organisationer genom att arbeta med istället för mot våra hjärnor.

Hjärnan är formbar! Men vad betyder det? Stöps den bara om av sig självt, eller kan jag påverka hur den formas? I Maries föreläsning får du kunskap och förståelse för vad du kan göra för att ”serva” ditt kognitiva maskineri. Utifrån den senaste forskningen om hjärnan får du tips om hur du som kunskapsarbetare kan ta hand om och utveckla den viktigaste produktionsenheten du har!

Kunskap om hur människan fungerar neurobiologiskt är en avgörande pusselbit för självledarskap, kloka beslut, innovativt tänkande och ett hållbart arbetsliv. I takt med att kunskapen om den friska hjärnan ökar, växer nya tvärvetenskapliga områden fram. Ett sådant är neuroledarskap. Det handlar om hur jag kan leda mig själv och andra – men på hjärnans villkor. I Maries föreläsningar får du alltid det senaste om vad den moderna hjärnforskningen säger om hållbarhet, beslutsfattande och innovativ prestationsförmåga.

Marie Ryd, dr in medical sciences, har en bakgrund som forskare, vetenskapsjournalist och entreprenör med tre start-ups. I över 20 år har Marie följt nya forskningsrön om hjärnan i arbetslivet, vilket ledde till att hon för 10 år sedan grundade och drev forskningsinformationstjänsten Holone. Marie är professionell föreläsare och leder ett konsultföretag vars mission är att transformera ledarskap och självledarskap i arbetslivet – på hjärnans villkor. Hon är mycket uppskattad för sin förmåga att hålla allt från kortare föreläsningar, fascilitera korta workshops till heldagsprogram och längre utbildningar.

 

Exempel på inriktningar/ämnen:
  • Psykologisk trygghet – nyckeln till framgång enligt Google och modern forskning
  • Självledarskap
  • Flow – senaste nytt
  • Hållbarhet och motståndskraft – teckna serviceavtal med din hjärna. Nu!
  • Tänka nytt, snabbt och långsamt – om beslut, fördomar och tänk utanför boxen

Så bokar du Marie Ryd

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Christian Benedict

Mattias Hansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Marie Ryd - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Marie Ryd

Vill du boka Marie Rydsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Marie Ryd som föreläsare!