Hem / Föreläsare / Marika Carlsson
Marika Carlsson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Maria Östlin - profilbild

Marika Carlsson

En fulländad underhållare med avväpnande stil, energi och värme

Marika Carlsson är en smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla och hon visar alltid sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till ”Årets kvinnliga ståuppkomiker” på Svenska Standupgalan. Hon är också en mycket eftertraktad föreläsare och konferencier/moderator.

Genom åren har Marika Carlsson medverkat i en mängd olika TV-program. Till exempel har hon lett Melodifestivalen, tävlat i Bäst i test och medverkat i Stjärnorna på slottet. Skulle du ha missat hennes medverkan på TV har du kanske hört henne i radio P1, Vinterprat 2022 eller hennes Sommarprat 2012.

Marika är inte bara komiker, hon är även skådespelerska och har medverkat i olika serier, bland annat Julkalendern i SVT (2020). Hon har både dansat och sjungit på Diggiloo-turnéen samt skrivit självbiografin Såna som du ska inte va här, som vann ”Årets bok” på QX-galan 2019.

Marika har gjort tre kritikerrosade soloshower: En negers uppväxt som hon turnerade med under åren 2010-2015, Jag är Gud som hade Sverigeturné 2016-2017 och den senaste Smalast när man dör vinner som hade premiär hösten 2022.

Hösten 2020 startade Marika dessutom sin egen standupklubb Marika med vänner på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby där hon bjuder in några av Sveriges bästa komikervänner.

 

Föreläsningar med Marika Carlsson

Marika Carlsson är också en uppskattad och skicklig föreläsare. Hennes föreläsningar rör allvarliga och viktiga ämnen – med en stor dos värme och humor.

Hon pratar bland annat om utanförskap och gemenskap, om självförtroende, självkänsla, kroppsspråk och kommunikation. Eller hur det är att vara annorlunda. Marika kan också ge en massa tips på hur du blir en hejare på att stå på scen.

 

Fördomsmedveten

I denna humoristiska föreläsning slussar Marika Carlsson er igenom erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. Hon tar upp olikheter och skillnader inom allt från kultur, religion, kärlek och etnicitet.

Med hjälp av Marikas egna erfarenheter av rasism och homofobi kommer hon ge dig nya synvinklar och andra perspektiv.

  • Hur gör man på en arbetsplats för att bättre kunna bemöta olika situationer och olikheter?
  • Hur beter du dig utanför arbetsplatsen i hemmets lugna vrå?
  • Hur bemöter man andra och hur vill folk bli bemötta?
  • Hur fördomsfulla är vi?
  • Kan man sluta diskriminera andra?
  • Hur får man en accepterande arbetsmiljö?

 

Hur blev det så här?

En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är.

På ett underhållande och träffsäkert sätt tar Marika Carlsson upp tunga ämnen som rasism och utanförskap. Utifrån sina egna erfarenheter får hon sin publik att reflektera, skratta och komma till nya insikter.

Marika föddes i Etiopien, hamnade i Sverige och blev ståuppkomiker. Hennes livshistoria är en inspiration till att våga tänka nytt. Att se våra egna tillkortakommanden men också att våga reflektera över varför vi alltid säger nej till förändringar.

Vad skulle hända om vi vågade säga ”ja” och lämnade vår comfort zone?

 

Kroppspråksföreläsningen

Vårt kroppsspråk avslöjar vad vi egentligen tycker, tänker och känner. Kolla bara på barnen hur de kommunicerar med sina kroppar! Men sedan när vi blir vuxna, är det som att vi glömmer bort att vi har ett kroppsspråk.

Vad skickar du ut för signaler? Är du medveten om hur du går, sitter och rör dig?

På denna cirka 60 minuter långa föreläsning går vi igenom vad vi säger med våra kroppar, hur vi kan tolka andra – och vi kommer ha roligt under tiden! Dessutom hävdar Marika Carlsson att ju mer du vet om ditt och andras kroppsspråk desto mer kan du manipulera din omgivning.

 

Populär konferencier och moderator

Marika Carlsson är en omtyckt och erfaren konferencier och moderator. Hon håller i helheten och driver eventet framåt på ett unikt sätt med sin värme och humor.

Marika leder allt ifrån de största galorna, till de mindre event och konferenserna. Hon har bland annat lett DN-galan, GX-galan, Volvo Ocean Race och en mängd olika jubileum och temadagar. Och efter hennes programledarroll i Melodifestivalen 2019 är hon en av Sveriges absolut mest bokade!

 

Marika Carlsson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Matilda Rahm

Foto 1 – Matilda Rahm, Foto 2 & 3 – Peter Knutson

 

Marika kan bokas som

  • standupkomiker
  • konferencier/moderator
  • programledare
  • föreläsare

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka en rolig och insiktsfull föreläsning med Marika Carlsson!

 

Pressbild – Marika Carlsson (foto: Maria Östlin)

Så bokar du Marika Carlsson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Johan Glans

Ulrika Fjällborg

Clas Malmström

Rebecka Carlsson

Marika Carlsson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Maria Östlin - profilbild

Marika Carlsson

Vill du boka Marika Carlssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Marika Carlsson som föreläsare!