Hem / Föreläsare / Mats Huss
Mats Huss - föreläsare - Speakers&friends

Mats Huss

Design Thinking, innovativ affärsutveckling och kundupplevelse

Mats Huss är affärsutvecklare och projektledare men också seglare och musiker. Hans bakgrund är så pass bred att hans största tillgång har blivit hans breda holistiska perspektiv.

Med erfarenheter från produktutveckling, eventindustrin och entreprenörsvälden plockar han idag affärsmodeller från en bransch och använder dem i en helt annan för att skapa konkurrensfördelar. Många tänker i silos men Mats har ständigt varit i rörelse driven av nyfikenhet och detta har idag lett honom till hans senaste projekt – en tech startup inom hållbarhet.

Kundupplevelse går som en röd tråd genom Mats karriär som kan delas upp i följande faser:

  • Affärsutveckling & Service Design
  • Produktutveckling & Design
  • Event Management & Musik

Mats Huss har mer än 20 års erfarenhet från projektledning inom de kreativa näringarna och har arbetat som oberoende konsult och anställd på olika designbyråer inom olika design-discipliner som har lett till servicedesign och affärsutveckling. Han har en bred internationell erfarenhet från arbete i Europa, Mellanöstern och Kina och har dessutom varit talare och föreläsare både inom näringslivet och akademin. Mats talar svenska, engelska och franska.

 

Föreläsningar – kunden i fokus

Fokus i Mats föreläsningar är kundupplevelse och Design Thinking, dvs ”utveckling av produkter och tjänster med kunden och hennes utmaningen i centrum”. Sverige är till mångt och mycket ett ingenjörsland varför mycket produktutveckling utgår ifrån ny teknik istället för kunden / användaren och hennes utmaningar. Han ger ofta på både på teknikstyrd utveckling och utveckling med kunden i centrum s k Design Thinking.

Mats brinner för entreprenörer som lyckas skapa företag som vill åstadkomma verklig förändring i samhället. Dessa eldsjälar har ofta det gemensamt att de har identifierat en verklig utmaning vilken de sedan har utvecklat en produkt eller tjänst för. Tillväxt per se är inte Mats drivkraft utan snarare att ”Make a change for real”.

Mats Huss kan även bokas som moderator.

 

Tidigare kunder, t ex:
Nobina, Blueair, Ericsson, Konstfack, Coca-Cola, Veryday (en del av McKinsey Design), Beckmans School of Design, Fjällräven, Teknikföretagen, Sparbanken Syd och V&S Vin & Sprit.

Så bokar du Mats Huss

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Staffan Ehde

Anton Johansson

Vill du boka Mats Husssom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mats Huss som föreläsare!