Hem / Föreläsare / Mattias Hansson
Mattias Hansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Robert Eldrim, Medljus - profilbild

Mattias Hansson

Så tjänar du på rymden – Allt du skulle vilja lära av rymden men varit för skraj för att fråga om

Äntligen kan varenda kotte begripa vad det är för nytta med rymden! I hundra år har allt som har med rymden att göra varit som ren, ja – ”raketforskning”. Men den tiden är förbi och den rika kunskapen rymden ger oss är nu äntligen tillgänglig för oss alla. Och det kan du tjäna en massa på!

Entreprenören Mattias Hansson har tillsammans med astronauten Christer Fuglesang och rymddesignern Cecilia Hertz startat företaget I.S.A.A.C. Företagsnamnet för inte bara tankarna till en världsberömd vetenskapsman (som hade en del att säga om gravitation). Förkortningen förklarar tydligt vad det nya aktiebolaget gör: International Space Asset Acceleration Company.

 

Möjligheter, nytta och hållbarhet!

I.S.A.A.C. hjälper företag och organisationer att hitta kunskap ämnad för rymden för att driva förändring på jorden. Genom att matcha befintlig avancerad rymdforskning med angelägna och aktuella behov hos företag och organisationer skapas nya affärsmöjligheter. Det finns redan otaliga exempel på denna kunskapstransformation, inom områden som medicin, miljö, transport, kommunikation, hållbarhet, underhållning och industri, etc. Och många fler icke-rymdbolag kommer att bli rymdbolag snart.

”Inte sedan den digitala revolutionen i början av 1990-talet har jag känt att det håller på att hända något som kommer förändra sättet vi alla lever på. Vi kan putta den här planeten framför oss, i rätt riktning, med hjälp av den enorma hjärnkraft som läggs på att utforska rymden”, säger Mattias Hansson, VD och grundare till I.S.A.A.C.

Företag och organisationer har mycket att lära från de metoder som används för att genomföra utmanande rymdforskning. Här finns något för alla: ledning, marknad, personal, sälj, teknik, ekonomi, och mycket mer. Men du behöver någon som förklarar och som också förstår de utmaningar som företag och organisationer på jorden står inför. Och här är han, Mattias Hansson, som kan översätta rymdens möjligheter till praktisk nytta för alla på jorden.

Dessutom håller rymdbranschen på att bli en 1 Trillioner USD-industri (innan 2040, enligt bl.a. McKinsey). Så även om du skulle vilja, har du inte råd att avstå rymden. Låt Mattias Hansson agera som din instegsraket i denna spännande värld!

 

Föreläsningen ”3 bra skäl till varför du behöver bry dig om rymden”

Det som händer inom rymdnära utveckling just nu är närmast att likna vid vad som hände när internet bröt igenom från något-för-de-få till något-för-alla under 1990-talet. Precis som då är det *just nu* relevant för alla organisationer och ledare att hålla sig uppdaterade och sätta sig in i hur utvecklingen kommer att påverka just den egna verksamheten, och vad det finns att tjäna på det!

Ur innehållet:

  • Så var det: FÖRR var rymden bara för de som höll på med rymden.
  • Så är det: NU är rymden för alla oss andra, för att vi vill och för att vi måste.
  • Så blir det: FRAMTIDEN är redan här och rymden ger även Dig möjligheter.

 

Mattias Hansson - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Robert Eldrim Mattias Hansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Robert Eldrim, Medljus Mattias Hansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Robert Eldrim, Medljus

Foto: Robert Eldrim, Medljus.

 

Mer om Mattias

Mattias Hansson har en MBA Global Business från Handelshögskolan i Stockholm och en lång bakgrund som ledare inom ett brett fält av områden. Han har varit involverad i och arbetat för några av landets absolut mest välkända varumärken.

Mattias har bland annat varit chefredaktör för Nöjesguiden, Tidningen Z och Torget.se. Han har jobbat som programledare på TV3, ZTV och Sveriges Radio P4 och är krönikör i tidningar som Dagens Nyheter, Aftonbladet, Café och Mama.

Han har styrelseuppdrag i bland annat Kungliga Musikhögskolan, Junibacken och Utbildningsradion. Dessutom har Mattias varit innehålls-, marknads- och utställningsdirektör för svenska paviljongen vid världsutställningen i Dubai, Expo 2020.

Förutom I.S.A.A.C. är Mattias Hansson även grundare/ägare av och vd för Jarowskij Media och ABBA The Museum.

 

Pressbild – Mattias Hansson (foto: Robert Eldrim, Medljus)

 

Länkar:

Mattias Hanssons artikel i Dagens Industri – Debatt: se upp företagare – affären finns i rymden

filmklipp, I.S.A.A.C – CEO Mattias Hansson welcomes you aboard Space for Agenda 2030

YouTube,  SPACE Inspiration Hour – Hur kan vi utveckla jorden med kunskap från rymden, och ibland tvärtom? 

Så bokar du Mattias Hansson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Bergqvist

Henrik Larsson-Broman

Nicklas Bergman

Mattias Hansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Robert Eldrim, Medljus - profilbild

Mattias Hansson

Vill du boka Mattias Hanssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mattias Hansson som föreläsare!