Hem / Föreläsare / Mattias Klum
Mattias Klum - föreläsare - Speakers&friends

Mattias Klum

Filmare och fotograf med starkt miljöengagemang

Följ med på en inspirerande och fascinerande resa med oförglömliga bilder, filmer och anekdoter från de resor och projekt han varit involverad i. Mattias Alexandrov Klum är en eftertraktad föreläsare som genom åren har hållit en stor mängd föreläsningar över hela världen.

Mattias Klum är internationellt erkänd för sitt sätt att skildra djur, växter, miljöer och kultur i form av artiklar, böcker, filmer, föreläsningar och utställningar. Hans konstnärliga fotografiska språk har gjort honom framgångsrik inte bara i den dokumentära världen utan även i konstvärlden.

1997 publicerades Mattias bilder för första gången i National Geographic Magazine. Mattias var då en av de yngsta genom tiderna som publicerats i tidskriften och den förste svensken att få en omslagsbild. Sedan 1997 har Mattias haft många artiklar i tidningen och tretton omslagsbilder.

Miljöengagemanget och budskapet att det cirkulära är något vi måste anamma i mycket större utsträckning är en viktig del i hans gärning och framträder alltid i hans väldigt uppskattade föreläsningar.

Han har producerat 11 prisbelönta dokumentärfilmer och har hittills publicerat 14 böcker, bland annat två med Professor Johan Rockström: ”Vår Tid på Jorden”, med förord ​​av president Bill Clinton och Big World Small Planet: Välfärd inom planetens gränser. Mattias utkommer under våren 2018 med ”The Perpetual Calendar” tillsammans med Dr. Jane Goodall.

Mattias Klum har genom åren tilldelats ett stort antal utmärkelser och stipendier för sitt arbete. Uppsala Kommun har tilldelat Mattias sin hedersmedalj i guld för hans enastående arbete med Uppsala som bas. Hans Majestät Konungen har förlänat sin medalj i 8:e storleken i högblått band till Mattias för hans betydelsefulla insatser som naturfotograf. Mattias har utsetts till Young Global Leader för World Economic Forum, hedersdoktor i naturvetenskap vid Stockholms universitet, seniorfellow vid Stockholms Resilience Center, fellow vid National Geographic Society och Linnean Society of London, goodwillambassadör för IUCN och WWF och är medlem i förtroenderådet vid WWF Sverige.

Mattias Klum är en internationellt efterfrågad föreläsare som föreläser på svenska och engelska. Han var nominerad till Årets talare – Man 2018.

Bland kunderna kan nämnas: Clinton Global Initiative, Nobel Laureate Symposium, Kungliga Slottet, Apple, IBM, IKEA, National Geographic Society, DNB, SEB, WWF, Skanska, Hurtigruten, Handelsbanken, American Express, Sweco, Länstyrelsen, EAT, Naturvårdsverket bland andra

 

Så bokar du Mattias Klum

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Joakim Odelberg

Matilda Jarbin

Alexander Ståhle

Mattias Klum - föreläsare - Speakers&friends

Mattias Klum

Vill du boka Mattias Klumsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mattias Klum som föreläsare!