Hem / Föreläsare / Melody Farshin
Melody Farshin - komiker - moderator - underhållning - Speakers&friends

Melody Farshin

En viktig och färgstark komiker vars standup gör skillnad

Melody Farshin vill med sin existens och humor inkludera, diskutera och belysa vardagshumorn med stor igenkänning från förorten, där hon själv kommer ifrån. Med pondus och en unik förmåga att fånga både scen och publik visar hon att platsen är självklar även för den underrepresenterade.

Melody Farshin har jobbat med humor och standup sen debuten i januari 2008. Hon har uppträtt på stora scener och events som exempelvis Bråvalla, Almedalen, svenska FN-förbundet samt andra scener som Ortens bästa poet, Norra Brunn och RAW Comedy Club. Under 2022 kunde vi se Melody i SVT:s populära program “IFS – invandrare för svenskar”.

Hösten 2021 var det premiär för hennes första soloshow ”Tre Streck” på Stockholms Stadsteaters scen i Husby. Den visades även på andra av Stadsteaterns scener för att sedan gå ut på turné med Riksteatern.

Melodys standup belyser samhällets olika skikt, då hon själv kommer från orten och låter ortens röst bli hörd. Hon är en inspiration för många unga tjejer från olika kulturer och bakgrunder, men framförallt för helheten som lever i i ytterstaden.

Melody är också en kritikerrosad författare. Hon har släppt en trilogi med böckerna Mizeria (som sattes upp som pjäs på Stockholms Stadsteater), Lowkey och 100K. Med ett inifrånperspektiv skildrar hon en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige.

Melody har blivit nominerad till ”Årets Kulturprofil” på Förortsgalan och hennes hyllade debutbok Mizeria har blivit nominerad till ”Slangbellan för bästa barn/ungdomsboksdebutant”.

 

Föreläsningar med Melody

Melody Farshin är en fantastisk och stark föreläsare. Hennes hjärtefrågor kretsar kring rättvisa, mångfald, miljonprogram samt det kreativa skapandet och skrivandet.

 

Mänskliga rättigheter – Så långt lagret räcker!
Sverige, detta vackra land fullt av möjligheter! Med frihet, utbildning och vård åt alla. Men ta en titt på personen som sitter bredvid dig på bussen. Visst får även denna person ta del utav detta underbara välfärdssamhälle? Självklart åker även denne hem till det trygga. I Sverige kan ingen ha det dåligt ställt. Kanske, kanske inte.

Melody Farshin är utbildad inom mänskliga rättigheter och har en lång erfarenhet av ideellt arbete för att upplyfta olika samhällsfrågor. Med varsin fot i de bägge världarna bjuder hon på nya perspektiv att granska det svenska samhället med. Föreläsningen är en kombination av kunskap, personliga erfarenheter och självklart humor.

 

Pimp my speech
Melodys bästa tips för hur du kan bli en roligare talare!
Viktiga budskap som inte riktigt når fram? Humor är ett magiskt redskap som gör det tillåtet att prata om nästan vad som helst. Den fångar publikens uppmärksamhet och dessutom får den att minnas det du säger.

Som erfaren ståuppkomiker vet Melody vad som går hem hos publiken – och du kan använda dig av samma knep när du ska nå ut till din målgrupp, fånga medarbetarnas intresse eller hålla tal på bästa vännens bröllop.

 

Författarsamtal / Boksamtal Mizeria
När Melody Farshin växte upp fanns det ingen som hon kunde se upp till i litteraturen. Ingen som såg ut som hon eller som representerade henne och hennes kultur på ett positivt sätt. Varför?

Ungdomsboken Mizeria är skriven av och för miljonprogrammen, av orten för unga i orten. Där både verkligheten och språket vägrat anpassa sig till en annan målgrupp.

Melodys föreläsning/workshop går in på vikten av identifiering i litteratur och hur man som minoritet skriver på sina egna villkor. Hon berättar om hur det är att komma med något, på många sätt väldigt nyskapande, utan garanti på hur det kommer att tas emot.

Under samtalet berättar Melody om sin process med boken. Hur kommer det sig att hon skrev den? Vem är mottagaren? Hur är den skriven? Och varför är den skriven?

Melodys boksamtal är väldigt uppskattade och bokade till både skolor, företag och event.

 

Melody Farshin - komiker - moderator - underhållning - Speakers&friends - foto foto Maryam Barari Melody Farshin - komiker - moderator - underhållning - Speakers&friends - foto Maryam Barari Melody Farshin - komiker - moderator - underhållning - Speakers&friends - foto Caroline Andersson

Foto 1 och 2 – Maryam Barari,  Foto 3 – Caroline Andersson

 

Melody kan bokas som
  • standupkomiker
  • föreläsare och för författarsamtal
  • konferencier/programledare
  • skådespelare
  • paneldeltagare
  • övrig medverkan i film, tv och radio

 

Pressbild – Melody Farshin (foto: Caroline Andersson)

 

Länkar:

Sveriges radio, P4 – Melody Farshin gör humor av identitetskriser och miljonprogram

Sveriges radio, P4 – Melody inspirerade Arin och Marta till att läsa mer
Gävles sjundeklassare inspirerades till mer läsning av standup-komikern och ungdomsboksförfattaren Melody Farshin.

Artikel i tidningen Kupé nr 05 2022 – Min resa – Melody Farshin

 

Så bokar du Melody Farshin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Staffan Lindberg

Felicia Margineanu

Christina Stielli

Vendela Ragnarsson

Vill du boka Melody Farshinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Melody Farshin som föreläsare!