Hem / Föreläsare / Mi Ridell
Mi Ridell - Boka föreläsning

Mi Ridell

En av Sveriges mest mångsidiga scenpersonligheter

Mi Ridell är föreläsare och expert inom retorik och kroppsspråk. Hon är en väl anlitad talare som ger kunskap om hur retorik och kroppsspråk skapar framgångsrika affärer. 

Med över 30 års erfarenhet från teaterscenen och TV samt studier i retorik och kroppsspråk, däribland av den amerikanska FBI-agenten Joe Navarro, har Mi de senaste åren arbetat, föreläst och gett utbildningar inom kroppsspråk, retorik och presentationsteknik. Hon väver samman erfarenheter från att ha coachat personer inom försvar och polis till hur hon genom skådespeleri erfarit vikten av det ickeverbala språket, vårt kroppsspråk, till en unik form av retorik som hjälpt tusentals människor att nå sina mål.
Hon är en omtyckt talare som kan få såväl ledare, politiker, organisationer som medarbetare att arbeta och utvecklas på ett konkret och energifyllt sätt som både blir roligt och driver affären framåt.

Mi arbetar också som moderator och är författare. År 2016 släppte hon tillsammans med Lucas Bruhn boken Kroppsspråk ljuger aldrig: konsten att tala kroppsspråk. En praktisk handbok som lär läsaren både förmågan att själv uttrycka sig, som att kunna tolka och lyssna in andra. Lucas Bruhn skriver under pseudonym men har i 25 år arbetat med särskilda spaningsmetoder, nationellt och internationellt för svensk polis och säkerhetstjänst.

 

Vision:
Min vision är att ge så många människor som möjligt kunskap om kroppsspråkets unika funktion i att kommunicera med andra. Framtidens vinnare är den som förstår och kan använda sig av kroppsspråket som medel för att leva, leda och inspirera andra, privat såväl som professionellt.

Budskap:
I rollen som expert inom retorik och kroppsspråk arbetar Mi Ridell idag främst som föreläsare. Hon är en omtyckt talare som kan få såväl ledare, politiker, organisationer som medarbetare att arbeta och utvecklas på ett konkret och energifyllt sätt som både blir roligt och driver affären framåt. Hon verkar främst i Sverige men gör även jobb runt om i Europa.

Exempel på kunder som Mi Ridell har arbetat med är Polisen, Karolinska Institutet, PwC, Volvo, Securitas, Handelsbanken, Scandic Hotels och NK.

Mi Ridell arbetar också som moderator och är författare. År 2016 släppte hon tillsammans med Lucas Bruhn boken Kroppsspråk ljuger aldrig: konsten att tala kroppsspråk. Den kom ut i nyutgåva hösten 2019. Det är en  praktisk handbok som lär läsaren både förmågan att själv uttrycka sig, som att kunna tolka och lyssna in andra. Lucas Bruhn skriver under pseudonym men har i 25 år arbetat med särskilda spaningsmetoder, nationellt och internationellt för svensk polis och säkerhetstjänst.

Varför behöva kunskap på detta ämne?
Vi lever i en digital tid där många, framförallt unga människor, har blivit sämre på att läsa av ickeverbala signaler så som ansiktsuttryck, blickar och interaktion i verkligheten. Vi måste arbeta för att bli bättre på att uppmärksamma att vi alla är människor som måste möta och interagera med andra människor, annars går mänskliga värden förlorade.

Retorik och kroppsspråk är avgörande idag oavsett om du är en ledare, politiker eller anställd medarbetare i ett serviceföretag.
Från hur budskap framförs verbalt i ett styrelsemöte eller på scen, till hur ett serviceföretag kan leverera service rent retoriskt och med sitt kroppsspråk är idag affärskritiska frågor.

Ledarskap handlar om kommunikation och att förstå andra människor. Att lära sig mer om detta är en nyckel för framgång. Framgångsrika ledare sänder sitt budskap via två kanaler, verbalt och icke verbalt. Genom att lära oss hur dessa två samverkar kan vi utvecklas mer framgångsrikt.

 

Exempel på Mis föreläsningar

Kroppen ljuger aldrig – konsten att tala kroppsspråk
Så klarar du bättre dina jobbintervjuer, mingelpartyn, lönesamtal, stressiga situationer, hotfulla lägen, nervositet och scenskräck.

Be a rockstar at work – ditt kroppsspråk i affärsrelationer
Om att odla sann arbetsglädje som gör dina medarbetare till de bästa och viktigaste ambassadörerna.

Service i världsklass
Människor litar inte på företag, de litar på människor. Så får ni era kunders tilltro och gillande!

Presentationsteknik, retorik och att tyda härskartekniker
Kommunicera med briljans, trygghet och övertygelse.

Bli trygg på scenen – lär dig konsten att ”ta” en publik
43% lär vara mer rädda att tala inför andra än för att dö! En föreläsning om att bygga trygghet på scen med handfasta tips och konkreta råd i hur man ska göra för att bäst tala från scen.

 

Pressbild

Så bokar du Mi Ridell

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Elaine Eksvärd

Fredrik Moberg

Kristina Keyyo Petrushina

Vill du boka Mi Ridellsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mi Ridell som föreläsare!