Hem / Föreläsare / Micael Dahlén
Micael Dahlén - Boka föreläsning

Micael Dahlén

Professor, författare och framtidsvisionär.

Som 34-åring blev Micael Dahlén Sveriges yngsta professor. Hans forskning vid Handelshögskolan i Stockholm beskrivs som okonventionell och utanför boxen, men så räknas han också som en av världens främsta i sitt forskningsfält. När Micael Dahlén inte forskar utforskar han genom sitt författarskap nextopier, rymdresor och existentiella frågor. 

När Micael Dahlén var 34 år lyckades han inte bara bli landets yngste professor, med sin bas på Handelshögskolan i Stockholm, snart därefter placerade han sig även tio i topp på listan över de främsta forskarna inom hans fält. Alltså i hela världen. Han forskar bl.a. om konsumentbeteende, kreativitet och PR.

Micael Dahlén är inte särskilt intresserad av att passa in i den schablonartade bild som finns om den ”trista och stela” ekonomen. Därför har han skapat sig en rockstjärnestil som inte bara handlar om image, men som i mångt och mycket bygger på att Micael Dahlén alltid tycks föreläsa och skriva om okonventionella ämnen.

I boken ”Nextopia” filosoferar och skriver Micael Dahlén om vårt sökande efter att alltid hitta något bättre. Nextopin får oss att tro att det vi har här och nu inte är tillräckligt bra och att morgondagen för med sig något som överträffar alla våra förväntningar. Så kommer morgondagen och vad händer? Vi finner tillfredsställelse. En kort stund. Jakten efter lyckan fortsätter.

”Livet på Mars”, ”Monster” och ”Creativity (Un)limited” är ytterligare exempel på böcker Micael Dahlén har skrivit. De har alla uppmärksammats för såväl själva utförandet som för tankearbetet bakom innehållet. Den sistnämnda boken har blivit en succé bland managementböcker.

Liksom böckerna täcker ett brett fält – allt från kreativitet och ekonomi till science fiction, existentiella frågor och seriemördare (!) – är föreläsningarna Micael Dahlén håller i en härligt (upp)skruvad sammansmältning av filosofi, samhälle, marknaden och att tänka utanför boxen.

Pressbild

Så bokar du Micael Dahlén

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Malin Thurezon

Jonas Hassen Khemiri

Rebecka Carlsson

Joséphine Edwall Björklund

Micael Dahlén - Boka föreläsning

Micael Dahlén

Vill du boka Micael Dahlénsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Micael Dahlén som föreläsare!