Hem / Föreläsare / Mohammed Mouaid och Caxton Njuki
Mohammed Mouaid och Caxton Njuki - föreläsare - Speakers&friends - föreläsningen Jag lever min dröm - profilbild - foto: Emanuel Fröberg

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki

Jag lever min dröm – en föreläsning om integration, mångfald och mål

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki har en stark drivkraft och passion att hjälpa barn och ungdomar att välja rätt väg i livet. De vill inspirera och ge verktyg för att ungdomarna ska följa sina drömmar och nå sina mål.

Både Mohammed Mouaid och Caxton Njuki har haft en tuff uppväxt – kantad av krig, hot och ett liv på flykt. Caxton är född i Uganda och Mohammed i ett flyktingläger i Syrien, och de har den hårda vägen fått lära sig vilka enorma skillnader det finns mellan olika länder och olika kulturer.

Caxton och Mohammed kom till Sverige som flyktingar men fick här chansen att gå sin egen väg och förverkliga sina drömmar. Nu vill de dela med sig av sina livserfarenheter för att inspirera ungdomar att göra samma sak. De menar att ”vill jag, så kan jag!”. Att det i det här landet finns alla förutsättningar för att lyckas – det gäller bara att ta tillvara på möjligheterna.

 

Om Caxton

Caxton Njuki är en professionell idrotts-och hälsocoach, författare och eftertraktad föreläsare inom ledarskap och kommunikation samt kost och personlig och mental träning. Han hjälper individer, grupper och organisationer att uppnå sin fulla potential genom att sätta mål och sedan förstå vad som krävs för att nå det målet. Sedan 2009 driver han sitt eget företag Caxton Sports Management.

Caxton är ambassadör för Sveriges största organisation för att starta företag, NyföretagarCentrum, och har utsetts till Global Mentor of The Year 2021.

”En vinnare gör det som krävs för att lyckas! Det är mitt motto. Genom att skapa en tydlig målbild och drivkraft har det hjälpt mig att hålla mig borta från dumheter under min uppväxt – istället har jag fokuserat på att fatta rätt beslut och leda mig själv mot mina drömmar.”

 

Om Mohammed

Mohammed Mouaid är en sann inspiratör som gjort framgångsrik karriär bland annat inom bil- och mäklarbranschen samt jobbat med coachning och matchning på utbildningsföretaget Iris Hadar AB. Han har prisats som Sveriges mest rekommenderade mäklare flera gånger i rad, samt tilldelats utmärkelser som Sveriges mäklarpersonlighet, Årets Intergrationspris i Nyköping och Årets Kulturpris i Sörmland.

Mohammed är initiativtagare och grundare till teaterverksamheten “Det Här Är Jag AB” som har turnerat i hela Sverige för att förmedla budskap om allas lika värde.

“Mitt motto är ‘ingen föds ond’. Alla formas av miljön, förutsättningarna och omgivningen. Därför ser jag potential i alla människor. Alla har en historia och alla har en dröm.”

 

Föreläsningen ”Jag lever min dröm”

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki vill hjälpa ungdomar att skapa en riktning mot sina mål och drömmar. Många ungdomar saknar denna riktning och vet inte vad de vill med sina liv. Därför tar de kanske dåliga beslut och kan hamna på fel bana i livet.

Nå din dröm genom att skapa din verklighet!

Det är budskapet på denna spännande och högst tankeväckande föreläsning. Med verklighetsbaserade berättelser och med stor inlevelse inspirerar Caxton och Mohammed skolelever att sätta sina egna mål, hitta drivkraft och ta bra beslut, och att se sig själva i framtiden.

Mohammed Mouaid - Caxton Njuki - föreläsare - Speakers&friends - föreläsningen Jag lever min dröm
Mohammed Mouaid och Caxton Njuki. Foto: Emanuel Fröberg.

Genom att dela med sig av sina egna livserfarenheter, och berätta om tuffa beslut som de har varit tvungna att ta, bjuder Mohammed Mouaid och Caxton Njuki ungdomarna på två spännande livshistorier – historier som kunde ha slutat hur som helst. Publiken kommer att tas med på en känslomässig bergochdalbana som skapar perspektiv och visar på vikten av beslutsamhet och goda relationer till ens omgivning.

Ungdomarna kommer också att få med sig konkreta verktyg för att direkt börja jobba mot sin dröm.

Föreläsningen är cirka 45-60 minuter lång och kan hållas i ett klassrum eller i en aula.

Målsättningen med föreläsningen är att
  • skapa förståelse för att vi bor i ett mångkulturellt land.
  • du ska känna dig motiverad, uppleva framtidstro och våga skapa en målbild med livet.
  • 
ge dig verktyg för att följa dina drömmar och nå dina mål.
  • stärka självkänslan och insikten om att du kan påverka din egen situation.
  • du ska förstå att genom att agera med rätt inställning kan du klara av mer än du tror!

 

Workshop

Föreläsningen kombineras med fördel med en workshop där eleverna får genomföra praktiska uppgifter. Fokuset ligger på frågan: ”var är jag om tio år?”. Målsättningen är att alla deltagare ska lämna workshopen med minst ett mål som de vill uppnå i livet.

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki coachar och hjälper eleverna att plocka fram sina intressen och skapa en struktur för att nå det satta målet. Inom workshopen diskuterar Caxton och Mohammed också arbetsmarknadskunskap för att öka elevernas förståelse för sambandet mellan deras utbildning och arbetslivet.

Workshopen är cirka 60-90 minuter lång och hålls gärna i ett klassrum, max en klass åt gången för att underlätta det praktiska arbetet.

 

Målgrupp

Upplägget som Mohammed Mouaid och Caxton Njuki bjuder på passar utmärkt för elever från högstadiet till gymnasiet, samt för personal på skola eller i annan verksamhet som kommer i kontakt med ungdomar.

 

Mohammed och Caxton brinner för att hjälpa ungdomar som har det svårt.

Mohammed Mouaid - Caxton Njuki - föreläsare - Speakers&friends - föreläsningen Jag lever min dröm

 

Hör av dig till oss på Speakers&friends för att boka denna träffsäkra och uppskattade föreläsning om integration, mångfald och drömmar!

 

Sagt om föreläsningen med Mohammed Mouaid och Caxton Njuki:

”Det var en väldigt bra föreläsning. Killarna fick bra respons från eleverna, man såg verkligen hur de lyssnade och tog till sig. Våra elever har nog aldrig sett så koncentrerade ut! Det var ett otroligt bra innehåll, det låg precis rätt för våra elever.
Med de bakgrunder som både Mohammed och Caxton har så når de ut med budskapet på ett helt annat sätt än vad vi lärare gör. Många av våra elever har liknande bakgrunder och får lättare att relatera till deras personliga berättelser.”
Kjell Stenström, lärare, Långbergaskolan i Nyköping

 

Länkar:

Epic Lifestyle podden – Mohammed Mouaid och Caxton Njuki: Jag lever min dröm!

YouTube – Feedback från Caxtons och Mohammeds skolturné ”Jag lever min dröm”

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Emanuel Fröberg)

Pressbild 2 (foto: Emanuel Fröberg)

Så bokar du Mohammed Mouaid och Caxton Njuki

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Gunnel Ryner

Karin Adelsköld

Judith Wolst

Linda Hammarstrand

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki - föreläsare - Speakers&friends - föreläsningen Jag lever min dröm - profilbild - foto: Emanuel Fröberg

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki

Vill du boka Mohammed Mouaid och Caxton Njukisom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mohammed Mouaid och Caxton Njuki som föreläsare!