Hem / Föreläsare / Mona Sahlin
Mona Sahlin - föreläsare - Speakers&friends

Mona Sahlin

Omvärld, ledarskap och jämställdhet

Mona Sahlin är en av landets mest kända politiker och Socialdemokraternas första kvinnliga partiordförande. I sina föreläsningar delar hon med sig av sina erfarenheter som högt uppsatt politiker och tar upp ämnen som antirasism, jämställdhet, ledarskap och framtidsfrågor.

Mona Sahlins politiska intresse infann sig tidigt i hennes liv. Redan som 13-åring började hon att engagera sig i politiken och gick med i SSU. År 1982, som 25-åring, blev hon invald i riksdagen som dess yngsta ledamot.

Genom åren har Mona Sahlin haft flera viktiga toppositioner inom politiken. Under sin långa karriär i riksdagen och regeringen har hon bland annat varit arbetsmarknadsminister, Socialdemokraternas första kvinnliga partisekreterare, vice statsminister, integrationsminister, minister ansvarig för demokratifrågor och jämställdhet, miljöminister samt energi- och samhällsbyggnadsminister.

År 2007 valdes Mona Sahlin till Socialdemokraternas första kvinnliga partiordförande och efterträdde då Göran Persson. Hon avgick från posten som partiordförande 2011 och lämnade även sin plats som riksdagsledamot, samt sina uppdrag i krigsdelegationen, utrikesnämnden och Nordiska rådet, och avslutade därmed sin formella politiska karriär.

Numera ägnar Mona Sahlin sig åt frågor som engagerar henne starkt, såsom kampen mot rasism och arbetet för ökad jämställdhet. Hon är bland annat styrelseledamot i Stiftelsen Expo och är ordförande i Anna Lindhs minnesfond. År 2014 fick hon även uppdraget av regeringen som nationell samordnare mot extremistiskt våld.

 

Föreläsning med Mona Sahlin

I sina föreläsningar framhäver Mona Sahlin gärna sina hjärtefrågor som antirasism och jämställdhet, samtidigt som hon utforskar ämnen som ledarskap, omvärld, politik, framtid, motivation, arbetsglädje och retorik. Hon delar också med sig av sina erfarenheter och berättar sällan hörda historier från sin långa politiska karriär.

Mona Sahlin är en engagerande och dynamisk talare, och hon är skicklig på att använda retorik för att kommunicera sitt budskap. Hon kan smidigt växla mellan det lättsamma och det allvarsamma och fånga sin publik.

 

Spaning på den framtid som kommer – genom lärdom av den tid som flytt

En viktig del av denna föreläsning handlar om att spana på framtiden genom att lära av det förflutna. Mona tar upp trender och befolkningsförändringar och påpekar att omvärlden befinner sig på väg mot flera paradigmskiften. Hon betonar att det inte finns några enkla svar på dessa utmaningar, men att lära av befintlig data är ett steg i rätt riktning.

Under föreläsningen diskuterar hon bland annat:

  • Att reflektera över politik och ledarskap genom att vara medveten om vad som pågår omkring oss. Att man inte bara lyssnar på åsikter, utan att man också aktivt försöker påverka och skapa opinion för det man tror är nödvändigt.
  • Att högt tänka kring vikten av att ledare förstår och uppskattar olikheter, och kanske till och med aktivt söker efter olika perspektiv och åsikter än de gängse.

 

Mona Sahlin - föreläsare - Speakers&friends - foto: Speakers&friends

 

”Jag har själv mött många förändringar. Från kollektivanslutningen till partiet och kampen för medlemskapet i EU, till mord på företrädare och intåget av en mer företagsinspirerad socialdemokrati. Och förlusten av densamma.

Jag har många års erfarenhet av regeringsuppdrag och riksdagsdito. Jag har vunnit val och förlorat val och avgått fler än en gång pga skandaler eller politiskt motstånd.

Kort sagt – jag har en del att berätta.”

 

 

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för att boka en föreläsning med Mona Sahlin! 

 

Pressbild – Mona Sahlin (foto: Speakers&friends)

Så bokar du Mona Sahlin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Edna Eriksson

Rebecka Carlsson

Azita Shariati

Anna Almberg

Mona Sahlin - föreläsare - Speakers&friends

Mona Sahlin

Vill du boka Mona Sahlinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mona Sahlin som föreläsare!