Hem / Föreläsare / Mustafa Can
Mustafa Can - Boka föreläsning

Mustafa Can

Prisbelönt Journalist, författare och föreläsare.

 Mustafa Can är berättandets mästare. Hans första sommarprogram är ett av de mest uppmärksammade någonsin och efter att programmet avslutats brakade telefonväxeln på Sveriges Radio samman. Hans senaste bok Tätt intill dagarna blev en succé både försäljningsmässigt och bland kritiker. Han har som journalist skrivit främst för Dagens Nyheter och för SvD.

Mustafa anpassar sin föreläsningar efter de som lyssnar och han för alltid en dialog med uppdragsgivaren om syftet med konferensen eller seminariet. Han föreläser ofta om bland annat: svenskhet, språkets betydelse, identitet, kultur och olika samhällsfrågor. I hans historier och föreläsningar väver han ofta in  ämnen som längtan, kärlek, drömmar, död, sorg, skam, livskraft och om att resa sig ur nederlaget.

I de mest vardagliga samtal förekommer maktkamp, även om det sker under ytan. Att få, kunna och våga tala och ha orden att uttrycka sig är inte bara att ha makten över sitt eget liv, men även över sin ställning som människa. Vad händer med en människa som inte klarar av att klä sina tankar, känslor erfarenheter och förehavanden i en språklig dräkt? Vad händer när ens kulturella eller sociala rötter förklaras mindervärdiga? Hur erövrar man ett nytt språk?

Nedan finns några exempel på utmärkelser och rubriker från tidigare föredrag. Mustafa Can är även en driven, erfaren och påläst moderator samt debattledare som åtar sig uppdrag i olika ämnen. Hör gärna av dig till oss för vidare diskussion om Mustafa!

I sina mycket uppskattade föreläsningar talar han om ämnen som längtan, kärlek, drömmar, död, sorg, skam, livskraft och om att resa sig ur nederlaget. Men Mustafa kan även föreläsa om bland annat: svenskhet, identitet, kultur och olika samhällsfrågor. Han för alltid en dialog med uppdragsgivaren om syftet med konferensen eller seminariet.

Mustafa Can är även en driven, erfaren och påläst moderator och debattledare som åtar sig uppdrag i olika ämnen.

Att åldras i främmande land
Samhället står inför nya utmaningar med en allt större grupp pensionärer av utländsk härkomst.
Hur möter vi dessa utmaningar? Vilka kravs ställs på sjuk- och åldringsvården? Vilken roll spelar språk, kultur, religion och identitet när vi tar hand om åldrande invandrare?

Välkommen till det främmande landet
En personlig berättelse om mötet med ett nytt land, nya kulturella koder, nytt språk. Om utanförskap och vägen in. Om att lära sig att leva MED två världar istället för MELLAN två världar.

Priser och utmärkelser

  • 2002 – Stora journalistpriset (”Årets berättare”)
  • 2004 – Stora radiopriset för Sommar med P1 (”Årets Public Service”)
  • 2005 – Sveriges Essäsfonds pris
  • 2006 – Publicistklubbens Guldpennan
  • 2006 – Årets hedersskaraborgare
  • 2008 – Pocketpriset, silver för Tätt intill dagarna

Pressbild

Så bokar du Mustafa Can som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Ami Hemviken

Navid Modiri

Ulrika Fjällborg

Milad Mohammadi

Mustafa Can - Boka föreläsning

Vill du boka Mustafa Cansom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mustafa Can som föreläsare!