Hem / Föreläsare / Nicholas Fernholm
Nicholas Fernholm - föreläsare - Speakers&friends

Nicholas Fernholm

Att se möjligheterna i en föränderlig och digital värld

Nicholas Fernholm är en prisbelönad föreläsare som har föreläst i många år och för hundratals organisationer om hur individer och organisationer kan bemöta en alltmer föränderlig värld. Han tar inspiration från sina erfarenheter som robotchef på Nya Karolinska sjukhuset, logistikchef under uppbyggnationen av Älvsjö Epidemisjukhus samt projektledare i den enorma omställningen sjukvården genomförde under krisen. Nicholas Fernholm blev nominerad årets talare 2022, vann årets talare talang 2018 samt släppte 2022 sin bok ”Handbok för oförutsägbarhet”.

Med sin praktiska erfarenhet som kopplas till senaste teorierna om förändringshantering och komplexitet skapar Nicholas Fernholm insikter, skratt och en känsla av gemenskap. Hans berättelser berör, är nervkittlande och får en att känna driv för att våga förändras och testa nya lösningar i en alltmer komplex och föränderlig värld.

Nicholas Fernholm har alltid en dialog med dig som kund för att skräddarsy föreläsningen för ert event och er publik. Föreläsningen kan riktas mot både privat och offentlig verksamhet på alla nivåer i organisationen. Nicholas föreläser på både svenska och engelska.

”När världen rör sig snabbare än någonsin så måste vi våga släppa taget om våra tidigare ramar och regler. När vår omgivning har förändrats så kan en gammal karta vara farligare än vad den skapar nytta. För att bemöta en förändrad värld kräver att vi testar nya lösningar, nya innovationer och vågar vara sårbara. Vi måste våga misslyckas innan vi kan hitta nya vägen framåt.”

 

Några exempel på Nicholas föreläsningar

Att leda i en föränderlig och komplex värld
Världen förändras i en rasande fart. Inte bara tack vare teknisk utveckling, utan också på grund av att vi alla har blivit ihopkopplade och beroende av varandra på ett sätt vi tidigare aldrig skådat. Detta skapar otroliga möjligheter, men också utmaningar. Att hantera denna föränderliga och oförutsägbara värld hänger mycket på våra förmågor som individer och organisationer. Att bli modiga tillsammans, att acceptera det oförutsägbara och att våga vara innovativ och experimenterande är några av de frågorna vi kommer utforska. Nicholas Fernholm har en optimistisk syn på framtiden och skapar inspiration, skratt och förståelse för en mer komplex och föränderlig värld.

 

Innovation på riktigt
Innovation på riktigt handlar om att skapa verklig förändring genom att utveckla en resilient inställning till förändring. Att omfamna förändring kan vara svårt, men i denna föreläsning upptäcker du hur man kan använda osäkerhet och motgångar som en möjlighet att växa och utveckla sig. Vi utforskar vad som krävs för att skapa en kultur av innovation, hur man hanterar konflikter och motstånd och hur man gör det möjligt för kreativitet att blomstra. Denna föreläsning ger en inspirerande guide till att omfamna förändring och förvandla motgångar till möjligheter för verklig innovation och tillväxt.

 

Hur vi bäst bemöter kriser och förändring
Världen blir alltmer komplex och oförutsägbar, och i en tid av ständig förändring är det viktigt att kunna bemöta kriser och förändring på ett effektivt sätt. I denna föreläsning utforskar vi berättelser och verktyg för att hantera snabba och oförutsägbara förändringar. Vi tar en närmare titt på de mentala och känslomässiga utmaningarna som uppstår i kriser och undersöker hur man kan bygga upp psykologiskt motståndskraft. Vi tittar också på hur man kan hantera osäkerhet och komplexitet på ett konstruktivt sätt genom att utveckla flexibilitet och kreativitet. Denna föreläsning ger en praktisk och tankeväckande guide för att navigera i en värld i ständig förändring.

 

Att gå från risk till möjlighet!
Att möta risker kan kännas skrämmande, men ”Att gå från risk till möjlighet” visar hur man kan utveckla sin förmåga att omfamna risker och omvandla dem till möjligheter. Denna föreläsning ger en praktisk guide för att göra organisationer modiga när de möter motgångar, hur de kan stärka sin motståndskraft och hur man skapar en känsla av trygghet i sitt team. Vi utforskar teorier och berättelser för att hantera risker på ett effektivt sätt, och varför risker är viktiga att bemöta. Denna föreläsning ger en inspirerande guide till att ta risker och upptäcka möjligheter som kan leda till stora framgångar och innovationer.

 

Nicholas Fernholm - föreläsare - Speakers&friends Nicholas Fernholm - föreläsare - Speakers&friends Nicholas Fernholm - föreläsare - Speakers&friends

Utdrag ur referenslista

”Det som var så bra med Nicholas föreläsning är att det handlade om tekniken, men med ett person-orienterat perspektiv. Nicholas Fernholm lyckas göra detta utan att skrämma publiken som många andra ”digitala” föreläsare gör, utan istället fokuserar på möjligheterna med både humor och fakta.” /Kristina Cohn Linde, CEO, MIG

”Nicholas inspirerade oss och fick oss att höja blicken” /Anne Ferber, CEO assistant, Grant Thornton

Omdömen från Di Close VD-grupper:
”Mycket intressant föreläsning. Bra och lättförståeligt kring ett delvis abstrakt ämne.”
”Bra föreläsning med en engagerad talare med intressanta tankar.”
”Mycket bra och tankeväckande om hur vi hanterar ”oss/verksamheter” i en komplex värld. Intressant!”
”Nytt och fräscht ämne!”
”Föreläsningen var jättebra!”
”Absolut den bästa föreläsningen på Close någonsin”

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - silver

 

 

 

 

 

 

 

Länkar:

 

Pressbild – Nicholas Fernholm

 

Så bokar du Nicholas Fernholm som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Hans Vestberg

Mia Törnblom

Nicholas Fernholm - föreläsare - Speakers&friends

Nicholas Fernholm

Vill du boka Nicholas Fernholmsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Nicholas Fernholm som föreläsare!