Hem / Föreläsare / Nicklas Bergman
Nicklas Bergman - Boka föreläsning

Nicklas Bergman

Framtiden är inte vad den har varit – Trender, framtid och affärer

Nicklas Bergman är serieentreprenör, riskkapitalinvesterare och futurist i framkant av teknikutvecklingen. Kommer samhället klara av att hantera den exploderande teknikutvecklingen?

Nicklas Bergman har under mer än 20 år arbetat som entreprenör, riskkapitalinvesterare och futurist, främst med fokus på investeringar och affärsutveckling inom tillväxtmarknader, internettjänster, nanoteknologi, datorhårdvara, nya material och rörlig digital konst. Totalt har Nicklas varit grundare, VD och/eller tidig investerare i över 20 företag.

Nicklas kombinerar korta historiska tillbakablickar med lång erfarenhet och djup kunskap om nuvarande och nya teknologier ur ett affärsperspektiv. Han vägleder åhörarna genom en ständigt uppdaterad och alltid skräddarsydd genomgång av vilka teknologier som kommer påverka oss som individer, företag och samhälle framöver.

Fokus ligger inte på själva teknologierna utan främst på hur du kan identifiera de möjligheter som uppstår i och med det pågående teknikskiftet. Dessutom diskuterar Nicklas etiska och moraliska aspekter av tekniktuvecklingen och att vi som individer allt mer måste ta kommandot över teknikutvecklingen. Det är inte längre en fråga om vad teknologi kan göra för oss, utan mer vad vi ska tillåta teknologin göra.

Vi lever idag i en tid när tempot i nya upptäckter och teknisk utveckling är högre än någonsin tidigare. Dagligen möts vi av nya produkter och ett enormt nyhetsflöde från alla delar av världen: politisk oro, nya teknologiska landvinningar eller ett stort uppköp av värsta konkurrenten. För att kunna navigera i denna teknologiska turbulens är det oerhört viktigt att förstå hur tekniken utvecklas samt hur specifika teknikområden påverkar marknader, branscher, konkurrenter och inte minst din egen organisation. Genom att förstå hur en ny teknologi utvecklas och sedan tas emot och fundamentalt förändrar vårt samhälle, så går det också att dra fördel av och utnyttja en teknologi.

I sina föreläsningar har Nicklas Bergman som målsättning att överraska, utmana och väcka frågor. Samtidigt förmedlar han verktyg för att se och fånga möjligheter i vår allt mer teknikintensiva omvärld.

Pressbild

Så bokar du Nicklas Bergman

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Mattias Ribbing

Ishtar Touailat

Magdalena Gerger

Nicklas Bergman - Boka föreläsning

Nicklas Bergman

Vill du boka Nicklas Bergmansom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Nicklas Bergman som föreläsare!