Hem / Föreläsare / Nurit Nobel
Nurit Nobel - föreläsare - Speakers&friends

Nurit Nobel

Beteendedesign och nudging – så skapar du framgångsrik beteendeförändring

Nurit Nobel är expert inom beteendedesign – en process för design av produkter och tjänster som bygger på insikter från psykologi och beteendevetenskap för att skapa lösningar som leder till beteendeförändring hos användare och kunder.

Tycker du att din målgrupps beteende stundtals är irrationellt och svårt att förutspå eller kontrollera? Du är inte ensam. Ny ekonomisk och beteendevetenskaplig forskning har på senare år tydligt visat att vi människor påverkas av irrelevanta faktorer som hur olika alternativ framställs och vad personer i vår omgivning väljer. Dessa insikter tillhör forskningsområdet beteendeekonomi, vilket Nurit Nobel är expert på.

Nurits 10-åriga erfarenhet som marknadschef och strategikonsult i stora svenska och internationella bolag kopplad med hennes masterexamen i socialpsykologi, fick Nurit att vilja överbygga klyftan mellan forskning och praktiska tillämpningar. Hon applicerar insikter från beteendevetenskap för att skapa affärs- och samhällsnytta samt har jobbat bland annat med stora privata och offentliga aktörer såsom ICA, Naturvårdsverket, Cancerfonden och Sweco. Hon arbetar både med korta inspirationsföreläsningar och längre konsultarbeten.

Beteendedesign bygger på ett verktyg som kallas för ”nudging”, en metod som tar de senaste insikterna från vetenskapliga studier i beteendeekonomi och omsätter dem till praktiska verktyg för effektivare styrning och mer förutsägbart beteende hos målgruppen. Det kan exempelvis handla om att få individer att spara mer pengar, cykla till jobbet eller källsortera.

Nurit Nobel har jobbat med beteendedesign och nudging inom flera områden, till exempel finansbranschen, dagligvaruhandel, ideella organisationer och hållbarhet. Hon har föreläst om nudging och relaterade ämne på universitet, företag och stora internationella konferenser.

 

Pressbild – Nurit Nobel (foto: Anna Jarphammar).

Så bokar du Nurit Nobel

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Anders Hansen

Oskar Henrikson

Niklas Laninge

Johan Bergstad

Nurit Nobel - föreläsare - Speakers&friends

Vill du boka Nurit Nobelsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Nurit Nobel som föreläsare!