Hem / Föreläsare / Oscar Berg
Oscar Berg - föreläsare - Speakers&friends

Oscar Berg

Digital strateg och verksamhetsdesigner, föreläsare och författare

Oscar Berg arbetar till vardags som oberoende konsult med att vägleda företag och organisationer i deras digitaliseringsresa. Han har över 20 års erfarenhet av strategisk och praktisk digital verksamhets- och tjänsteutveckling och upplevelsedesign och anlitas som rådgivare, facilitator, expert och utbildare av digitala ledare och företagsledningar. 

Oscar Berg är även författare till tre uppskattade böcker: Den digitala arbetsplatsen – Strategi & design tillsammans med Henrik Gustafsson, Superpowering People – Designing The Collaborative Digital Organization och nu senast Överlevnadsguide till digitaliseringen. Det är dessa som ligger till grund för hans föreläsningar, så det är inte ovanligt att hans uppdragsgivare köper in någon av hans böcker till deltagarna.

Som föreläsare är Oscar uppskattad för att passionerat, kunnigt och tydligt prata om sina ämnesområden. Föreläsningarna utgår i hög grad från hans egna ständigt uppdaterade erfarenheter av strategisk och praktisk digitalisering och förändringsarbete. Han besitter förmågan att förklara komplexa frågeställningar med tydliga, pedagogiska och inte sällan humoristiska modeller och illustrationer.

 

Oscars föreläsningar fokuserar normalt på någon av följande frågeställningar:
  • Digitalisering och digital transformation – vad behöver organisationer förstå, undvika och göra för att inte bara överleva digitaliseringen utan framgångsrikt utnyttja digitaliseringens möjligheter?
  • Digitalt samarbete – Det enda sättet att klara av att navigera i en alltmer komplex, snabbföränderlig och oförutsägbar värld är att samarbeta med fler, mer, tätare och smartare. Digitalt. Hur gör man det?
  • Den digitala medarbetarupplevelsen – Hur skapar organisationer en digital arbetsplats som leder till en positiv digital medarbetarupplevelse och hjälper medarbetarna att arbeta smartare tillsammans?

Uppdragsgivare är förutom konferensarrangörer ofta organisationer och företag som antingen står inför eller har kommit igång med sin digitalisering och digitala transformation på allvar. Oscars ambition är att skapa nya insikter hos deltagarna och ge dem idéer och verktyg för att åstadkomma verklig förändring i sina egna organisationer – det är dock svårt att inte bli både underhållen och inspirerad av hans framförande och presentationer.

Ingen föreläsning är dessutom den andra helt lik. Oscar Berg anpassar nämligen varje föreläsning till den aktuella målgruppen. Han är även öppen för att använda andra format såsom seminarier och workshops samt att delta i eller moderera paneldiskussioner.

Så bokar du Oscar Berg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Henrik Larsson-Broman

Anders Borg

Oscar Berg - föreläsare - Speakers&friends

Oscar Berg

Vill du boka Oscar Bergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Oscar Berg som föreläsare!