Hem / Föreläsare / Oskar Henrikson
Oskar Henrikson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Oskar Henrikson

Det psykologiska gymmet

Oskar Henrikson är psykolog och utgår från forskning för att kunna skapa rätt förutsättningar och förstå många av våra beteenden. Till vardags arbetar han med ledarskaps- och organisationsutveckling och är en efterfrågad föreläsare inom näringslivet.

Vill ni också göra psykologisk träning lika naturligt som den fysiska träningen på gymmet? Och vad kan TV-spel lära oss om moderna organisationer och ledarskap? I sina föredrag blandar Oskar Henrikson populärkulturella referenser med vetenskap för att förstå våra egna och andras beteenden, känslor, vanor och hur vi kommunicerar.

Oskar Henrikson är legitimerad psykolog och arbetar till vardags med ledarskaps- och organisationsutveckling. Han är VD och grundare av Psykologifabriken, som vill sprida psykologi och göra det enkelt att använda. Han ledde skapandet av deras psykologiska gym Habitud och är huvudförfattare till boken Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team.

Hans breda kompetens inom psykologi gör att han ofta blir tillfrågad att medverka som expert i media och han har också en stående spalt i tidningen Personal & Ledarskap.

 

Föreläsningar med Oskar Henrikson

Orkar Henrikson är en föreläsare som, med psykologiskt perspektiv och relevans till företagsvärlden, talar om ämnen som beteendeförändringar, organisationsförändringar, ledarskapsfrågor, vanor, prestation och kommunikation. Genom att använda forskningen kan man lära sig knepen att förändras själv eller stödja andra i att skapa rätt förutsättningar för förändring.

Med konkreta utmaningar och övningar från Habitud, det psykologiska rummet, ger Oskar Henrikson deltagarna praktiska verktyg att kunna använda i vardagen.

I hans utvärderingar går det att se att de flesta som lyssnat på Oskar väljer att testa och anta någon av de utmaningar de fått lära sig på föreläsningen. Utmaningarna går att testa före, under och efter en föreläsning för att få ut mer att det fysiska mötet.

 

Exempel på populära föreläsningar:

Vanor

I denna föreläsning beskriver Oskar Henrikson närmare hur man skapar positiva vanor och vad som gör att vissa fastnar lättare än andra. Med konkreta exempel berättar han vilka tillvägagångssätt man kan ta till om man vill skapa eller bryta en vana. Även om hur organisationer kan skapa varaktig förändring och uppmuntra högpresterande vanor.

 

I en tid av förändring hur fungerar egentligen våra beteenden, tankar och känslor

Att påverka tankar, känslor och beteenden är något som är svårt. Det är ännu svårare att försöka förstå dem i en tid av förändring. Med verktyg från vetenskapen kan man minska frustrationen och öka engagemanget. Med rätt tillvägagångsätt kan man börja se lösningar istället för problem.

 

Hur kommunicerar vi och styrkan i positiv feedback

Blir du lika glad av positiv feedback som du som blir ledsen av negativ feedback? Om du är som de flesta så påverkas du mer av det senare – något som kan försämra din prestation. Med exempel från populärkulturen och från vetenskapen kan du förbättra din medarbetares prestationer och skapa en uppmuntrande och högpresterande kultur av engagerande kollegor. Grunden till att lyckas med detta är hur du kommunicerar.

 

Pressbild – Oskar Henrikson

Så bokar du Oskar Henrikson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Alexandra Berg

Andreas Ekström

Angelica Frithiof

Sofia Lilja

Oskar Henrikson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Oskar Henrikson

Vill du boka Oskar Henriksonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Oskar Henrikson som föreläsare!