Hem / Föreläsare / Özz Nûjen
Özz Nûjen - föreläsare- Speakers&friends - foto: Robert Eldrim - profilbild

Özz Nûjen

Underhållande och lärorikt

Komikern, programledaren och skådespelaren Özz Nûjen har i sin föreläsning om klimatfrågan samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt.

Özz Nûjen är en av Sveriges största standupkomiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland.

I sina föreläsningar använder Özz humorns hjälp för att inspirera, tänka om och tänka till. Han vill få oss att bli mottagliga till att byta ut våra fördomar och gamla tankesätt mot kunskap, och få oss att tänka på möjligheterna istället!

 

Om Özz

Özz första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012. Den blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT året efter blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året.

2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han har även arbetat som programledare och lett ”Morgonpasset i P3”, ”Lika olika” på SVT och lett talkshowen ”Özz i P1″. Özz är etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie ”Äkta människor”. Han har medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och ”Comme chez soi” samt hade en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson 2014. Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar. Bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater och i Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo”.

Under åren har Özz Nûjen blivit belönad med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen. Året 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. 2014 mottog han Expressens satirpris Ankan. I motiveringen för det sistnämnda kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.

 

Föreläsning om klimatfrågan

I sin föreläsning som handlar om klimathotet och dess konsekvenser, presenterar Özz det aktuella ämnet både underhållande och lärorikt. Özz Nûjen är bekant med miljö och klimatfrågor sedan länge. Till exempel är han belönad Kristallenvinnare 2017 med TV-programmet Zero Impact på SVT/UR. Detta var ett program där fyra familjer med olika socioekonomiska bakgrunder i Sverige skulle tävla mot sig själva i att minska sina koldioxidavtryck.

 

Klimatföreläsningen tar upp frågor som:

 • Vad gör klimathotet med oss?
 • När ska vi göra något? Och hur agerar vi?
 • Hur tar vi emot en nyhet som varit känd och varnad för av forskare och experter sedan 30 år?
 • Vad händer med oss i Europa och Sverige om och när det kanske kommer bli tal om 200-400 miljoner klimatflyktingar om 20-30 år?
 • Vi i Europa hade ”flyktingkris” när vi tillsammans tog emot drygt en miljon krigsflyktingar från Syrien 2015. Samtidigt tog lilla Libanon emot 1,6 miljoner flyktingar och pratade om utmaningar och behov av hjälp…
 • Hur bemöter du en klimatskeptiker och vad säger du till dem?
 • Vad kan du göra? Kan du ens göra något?
 • Är det inte lite bra att vårt kalla Sverige blir lite lite varmare?
 • Vart är vi på väg? Vet någon ens det?
 • Vad säger politikerna? Och vad gör de egentligen?
 • Varför brinner det i skogarna?
 • Av vilken anledning brinner det i knutarna för klimatfrågan?

Det och mycket mer kommer ni att få veta samtidigt som ni får er ett gott skratt samt kraft och energi att bli klimatsmarta!

 

Özz Nûjen - föreläsare- Speakers&friends - foto: Robert Eldrim Özz Nûjen - föreläsare- Speakers&friends - foto: Robert Eldrim Özz Nûjen - föreläsare- Speakers&friends - foto: Robert Eldrim

Foto: Robert Eldrim

 

Özz Nûjen kan bokas som

 • föreläsare
 • standupkomiker
 • konferencier/moderator
 • programledare
 • skådespelare
 • film/tv-medverkan
 • radioprogramledare
 • musikal/teater

 

Pressbild – Özz Nûjen (foto: Robert Eldrim)

Så bokar du Özz Nûjen

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Vill du boka Özz Nûjensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Özz Nûjen som föreläsare!