Hem / Föreläsare / Pär Johansson
Pär Johansson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Pär Johansson

I huvudet på en normalstörd

Trots massivt motstånd från omgivningen startade Pär Johansson 1996 Glada Hudik- teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Resan har kantats av en mängd mentala omställningar – hos grundaren, hos de medverkande och inte minst hos omgivningen.

Teatergruppen har bland annat uppnått stor framgång med utsålda turnéer i Sverige, uppträdanden i New York och långfilmer. Men viktigast av allt, är att de har fått oss att reflektera över fördomar, vilka mänskliga kvaliteter vi prioriterar och vad det verkligen innebär att vara en fungerande individ och medmänniska. I sina gripande föreläsningar pratar Pär detta ytterligare i sin gripande föreläsning.

Via oss på Speakers&friends kan du boka Pär Johansson som föreläsare. Läs mer om hans föreläsningar nedan och kontakta oss för prisförslag.

Skicka bokningsförfrågan

Föreläsningar med Pär Johansson

Pärs fulla övertygelse är att om man i skolan möter killar och tjejer med Downs syndrom, så får man inte fördomar mot utvecklingsstörda och har man en fröken från ett annat land, så blir man inte så lätt rasist.

Barn som växer upp så lär sig aldrig att ifrågasätta människovärdet och det som säger att vi alla är lika betydelsefulla – oavsett kön, hudfärg eller intelligens. Just det har varit en stor drivkraft för teatern: att bryta barriärer mellan människor och få rädsla och fördomar att övergå i vänskap och förståelse.

 

I sina föreläsningar och sitt arbete har Pär tre viktiga utgångspunkter:

  • För att växa måste man bli sedd och uppskattad för den man är.
  • Med glädje, engagemang och rätt anpassad uppmuntran kan varje människa utvecklas.
  • Mångfald och samarbete mellan olika grupper berikar allas tillvaro.

 

Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten, menar han. Det må gälla vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag.

Pär Johansson är flerfaldigt belönad både som ledare och talare och visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis lyder: ”Det är bättre att vara riktigt bra på en sak, än halvdålig på tio. Oavsett om talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.”.

Pär drivs av en stark passion för det han gör, vilket vissa skulle kunna kalla för galenskap. Efter en dryg timme med både skratt och gråt får vi ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Få prisförslag för föreläsning med Pär Johansson

 

Pär Johansson - föreläsare - Speakers&friends Pär Johansson - föreläsare - Speakers&friends Pär Johansson - föreläsare - Speakers&friends

 

Pressbild – Pär Johansson

 

Pär Johansson utsedd till Årets eldsjäl 2016:

 

Så bokar du Pär Johansson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Angelica Frithiof

Nicklas Bergman

Cecilia Hertz

Pär Johansson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Pär Johansson

Vill du boka Pär Johanssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Pär Johansson som föreläsare!