Hem / Föreläsare / Pär Lager
Pär Lager - Boka föreläsning

Pär Lager

En högpresterande och hållbar organisation

Pär Lager är en framstående innovatör och expert inom lärande och utveckling i Norden. Med en omfattande erfarenhet inom ledarskap, utbildning, omvärldsanalys och kommunikation, har han etablerat sig som en ledande röst inom branschen sedan början av 2000-talet. Han är en uppskattad föreläsare som erbjuder en unik kombination av bred kunskap och en förmåga att inspirera och engagera sin publik.

Pär Lager har omfattande erfarenhet av ledarskap inom olika sektorer, inklusive ett börsnoterat internationellt företag, mellanstora ägarledda bolag, startups och offentlig sektor. Hans karriär inkluderar positioner som VD/rektor för Berghs School of Communication, sakkunnig på Utbildningsdepartementet, generalsekreterare på Svenska FN-förbundet samt chef för omvärldsanalys på både Svenska Spel och Sifo Group.

Under Pär Lagers tid som VD för Berghs School Of Communication, en reklam- och kommunikationsskola, gick Berghs från att vara en välrenommerad svensk skola till att bli internationellt erkänd. Under denna period blev Berghs också utnämnd till världens bästa kommunikationsskola två år i rad av Cannes Lions, den främsta mötesplatsen och tävlingen inom kreativitet och kommunikation.

Pär har ett stort socialt engagemang och har bland annat varit med och startat upp ett socialt företag i Tanzania som arbetar med e-learning för grundskolan, samt är initiativtagare till mötesplatsen EdTech Sweden, om hur digitalisering kan skapa värde för skola och utbildning.

Pär Lager - föreläsare - Speakersandfriends - bokomslag - Upskill och reskill

För närvarande är Pär Lager Senior Advisor inom Executive Education på Försvarshögskolan. Där ansvarar han bland annat för flera ledarskapsprogram i Sverige, Finland, Litauen och Lettland, samt för erfarenheter och lärdomar från kriget i Ukraina. Utöver detta sitter han i flera styrelser för både företag och organisationer, deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt, fungerar som rådgivare inom utveckling och lärande samt designar ledarskapsprogram.

Pär är också författare till flera ledarskapsböcker, inklusive Kommunikativt ledarskap, Förändringsprincipen och senast Upskill och reskill, som fokuserar på det akuta behovet av kompetensutveckling med tanke på de extrema förändringarna som sker just nu på arbetsmarknaden.

Pär Lager är en entusiasmerande ledare som ser värdet av att använda omvärldsanalys och kommunikation som viktiga verktyg. Med hjälp av dessa kan man skapa starka, hållbara och innovativa organisationer som når ambitiösa mål och släpper lös den fulla potentialen ur medarbetare och hela organisationen.

 

Föreläsningar med Pär Lager

Pär Lager är en energifylld talare som är känd för sin förmåga att anpassa sina föreläsningar. Genom att integrera sin egen erfarenhet, andras lärdomar och aktuell forskning, använder han ofta praktiska exempel i tal, ljud och bild för att inspirera och engagera sin publik.

Missa inte chansen att lyssna till Pär, vars mångsidiga ledarskap har gett honom bred erfarenhet inom områden som lärande, ledarskap, omvärldsanalys och kommunikation!

 

Hur ta kompetensutvecklingsarbetet i din organisation till nästa nivå?

I denna föreläsning delar Pär Lager med sig av nya verktyg för lärande och omvärldsbevakning. Han hjälper oss att integrera lärande som en naturlig del av vår vardag – både på jobbet och i livet generellt. Pär visar hur vi kan dra nytta av dagens möjligheter till lärande, från gratis onlinekurser vid världsledande universitet till innovativa pedagogiska verktyg och smart omvärldsbevakning.

Under föreläsningen presenterar han förslag, exempel och idéer för hur ni kan utveckla ert kompetensutvecklingsarbete. Ni lär er att skapa långsiktiga kompetensmål, analysera kompetensbehovet och utvärdera resultaten efter genomförda insatser. Föreläsningen bygger på Pärs framgångsrika bok ”Upskill och reskill”, som utsågs till årets HR-bok 2022.

 

Exempel på övriga föreläsningsteman:
  • Omvärldsanalys, framtid och trender
  • Ledarskap – från vision och strategi till medarbetarskap
  • Smart intern- och extern kommunikation och det kommunikativa ledarskapet
  • Innovation och utveckling – hur företag och organisationer hanterar ”Disruptive Technologies”

 

Upptäck nya verktyg för lärande och omvärldsbevakning – kontakta oss på Speakers&friends och boka Pär Lager som er nästa föreläsare!

 

Pär Lager - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Carl-Magnus Fagerholm  Pär Lager - föreläsare - Speakers&friends - pressbild

Fotot till vänster – Fotograf: Carl-Magnus Fagerholm.

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

 

 

 

 

 

Länkar:

Intervju, Unionen – Pär Lager: ”Chefen är katalysator för lärandet”

Artikel, chef.se – Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Podden Chefssnack – Pär Lager, lärande- och kommunikationsexpert

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2 (foto: Carl-Magnus Fagerholm)

Så bokar du Pär Lager

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Robert Karjel

Arvid Axland

Carin Götblad

Maria Wetterstrand

Vill du boka Pär Lagersom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Pär Lager som föreläsare!