Hem / Föreläsare / Pär Lager
Pär Lager - Boka föreläsning

Pär Lager

En högpresterande och hållbar organisation

Pär Lager är en av Nordens ledande innovatörer och experter inom lärande och utveckling. Han har en lika bred som unik erfarenhet inom ledarskap, utbildning, omvärldsanalys och kommunikation, och är sedan början av 2000-talet en av Sveriges mest uppskattade föreläsare.

Pär Lager har gedigna ledarerfarenheter från ett börsnoterat internationellt företag, mellanstora ägarledda bolag, startups samt offentlig sektor. Han har en bakgrund som vd/rektor för Berghs School of Communication, sakkunnig på Utbildningsdepartementet, generalsekreterare på Svenska FN-förbundet och chef för omvärldsanalys på både Svenska Spel och Sifo Group.

Idag sitter Pär i flera olika styrelser för både företag och organisationer. Han deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt, arbetar som rådgivare inom utveckling och lärande, skapar ledarprogram och skriver ledarskapsböcker. Han är författare till böckerna ”Kommunikativt ledarskap”, ”Förändringsprincipen” och nu senast ”Upskill och reskill” som handlar om hur de extrema förändringar på jobbmarknaden vi ser just nu kräver akut kompetensutveckling.

Pär Lager är en mycket entusiasmerande ledare som ser värdet av att använda omvärldsanalys och kommunikation som viktiga verktyg för att skapa starka, hållbara och innovativa organisationer som når ambitiösa mål och släpper lös den fulla potentialen ur medarbetare och hela organisationen. Missa inte chansen att lyssna till Pär som genom sina olika ledarroller fått en bred erfarenhet inom lärande, ledarskap, omvärldsanalys och kommunikation!

 

Föreläsningar med Pär Lager

Pär Lager är känd för att anpassa sina föreläsningar och använder såväl sin egen erfarenhet som andras lärdomar och aktuell forskning. Han är en inspirerande föreläsare som förmedlar mycket energi och använder sig ofta av praktiska exempel i tal, ljud och bild.

Pär Lager - föreläsare - Speakersandfriends - bokomslag - Upskill och reskillHur ta kompetensutvecklingsarbetet i din organisation till nästa nivå?

Vid denna föreläsning bjuder Pär Lager på nya verktyg för lärande och omvärldsbevakning. Han hjälper oss att hitta vägar att göra lärande till en självklar del av vardagen på jobbet – och av livet i stort. Pär visar hur vi kan ta vara på de nya möjligheterna till lärande som finns idag, från gratis onlinekurser på världens främsta universitet till nya pedagogiska verktyg och smart omvärldsbevakning.

Han ger dig förslag, exempel och idéer på hur du kan utveckla ditt kompetensutvecklingsarbete. Du lär dig att göra en långsiktig kompetensmålsättning, analysera kompetensbehovet och utvärdera resultatet efter genomförda insatser. Pärs föreläsning bygger på hans succébok ”Upskill och reskill” som blev årets HR-bok 2022.

 

Exempel på övriga föreläsningsteman:

  • omvärldsanalys, framtid och trender
  • ledarskap – från vision och strategi till medarbetarskap
  • smart intern- och extern kommunikation och det kommunikativa ledarskapet
  • innovation och utveckling – hur företag och organisationer hanterar ”Disruptive Technologies”

 

Mer om Pär

Under perioden då Pär Lager var vd för reklam- och kommunikationsskolan Berghs School Of Communication, gick Berghs från att vara en välrenommerad svensk skola till att bli internationellt erkänd. Berghs utsågs under perioden till världens bästa kommunikationsskola två år i rad av Cannes Lions, världens främsta mötesplats och tävling inom kreativitet och kommunikation.

Pär har varit med och startat upp ett socialt företag i Tanzania som arbetar med e-learning för grundskolan, samt är initiativtagare till mötesplatsen EdTech Sweden, om hur digitalisering kan skapa värde för skola och utbildning.

 

Pressbild – Pär Lager

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

Så bokar du Pär Lager som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Hans Vestberg

Ashkan Fardost

Gunilla Herlitz

Vill du boka Pär Lagersom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Pär Lager som föreläsare!