Hem / Föreläsare / Paul Rapacioli
Paul Rapacioli - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Paul Rapacioli

Grundare av nyhetssajten The Local

Paul Rapacioli föreläser om förvridna fakta, virala mekanismer samt kraften i dåliga nyheter och om vad vi borde göra. Bilden av Sverige som ett land i kris sprider sig. När inflytelserika nyhetssajter rapporterar om no go-zoner, laglöshet och påståenden om att Sverige förbjuder julbelysning har Bad Sweden blivit en populär myt som sprids av populister över hela världen.

Paul Rapacioli är grundare av nyhetssajten The Local, som startades 2004 och publicerar svenska nyheter på engelska. Sedan dess har The Local publicerat 40 000 artiklar om Sverige, och expanderat till nio europeiska länder. Paul Rapacioli flyttade till Stockholm från London 2003.

I en värld där sanning och lögn flyter samman utmanar Bad Sweden den traditionella bilden av Sverige – Good Sweden, landet som nått stora framgångar socialt, affärsmässigt och kreativt. Men varför? Vem tjänar på denna nya bild av Sverige? Den alternativa berättelsen spinns av ”fake news” och får verkliga effekter för globala svenska bolag, våra offentliga myndigheter och snart, även för vår egen självbild.

”Paul Rapaciolis medverkan och framträdanden berikar, ökar kunskapen och ger nya insikter om betydelsen av kritiskt granskande och proaktivt agerande i det nya medielandskapet”. Olle Zetterberg, CEO Stockholm Business Region.

”En helt fantastisk presentation, alla var överens om att både innehåll och framförande var otroligt starkt. Hoppas vi får tillfälle att bjuda in dig igen framöver!” Erika Hellekant Rowe, Karlstads universitet – Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap.

”Paul Rapacioli var verkligen intressant och spännande att lyssna på under vår årliga trendfrukost och han fick höga betyg i utvärderingen. Paul lyfter viktiga och aktuella frågor både för oss som yrkesmänniskor och privatpersoner och det märktes att hans föreläsning engagerade publiken.” Fredrik Wass, Sveriges Tidskrifter.

Pressbild – Paul Rapacioli.

Så bokar du Paul Rapacioli

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Folke Rydén

Tobias Ahlin

Fredrik Wass

Paul Rapacioli - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Paul Rapacioli

Vill du boka Paul Rapaciolisom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Paul Rapacioli som föreläsare!