Zero waste – hållbarhet. En stjärnkock med flera stora utmärkelser i bagaget
Paul Svensson syns ofta i TV-rutan där han lockar med grön, förförisk matlagning. Han föreläser om hållbar, njutningsfull mat, gastronomi och hur vi kan reducera vårt matsvinn genom kunskap och nyfikenhet.
Paul Svensson är en av Sveriges stjärnkockar med nästan 2 decennium av erfarenheter som kökschef och kreativ ledare för Bon Lloc, Fredsgatan 12 och Fotografiska – Världens bästa museirestaurang 2017.
Han har även utmärkt sig med en femte plats i 2003 års kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon, där de bästa kockarna träffas i tävlan för att utse de främsta matlagarna i världen. Han är grundare till matsvinnsrörelsen Retaste.
Ni känner nog igen honom som tv profil för program som Landgång, Strömsö, Maträddarna eller Sveriges yngsta mästerkock där han inspirerar till sin passion för en grönare matfilosofi.
Paul arbetar även som professionell utbildare och föreläsare inom restaurangnäringen och näringslivet. Hans ämnen är hållbar njutning, en grön matfilosofi, framtidens mat och zero waste.
Paul Svenssons styrka ligger i den starka passionen och viljan att förändra beteenden genom lust, nyfikenhet och kunskap.