Hem / Föreläsare / Per Schlingmann
Per Schlingmann - Föreläsare - Speakers&friends

Per Schlingmann

Strategiskt arbete och nytänkande

Per Schlingmann är en erfaren talare som berör ämnen som ledarskap, strategisk kommunikation, varumärken, förändringsprocesser, politik och retorik. Han har en unik erfarenhet från ledande positioner inom såväl politik som näringsliv. Hans föredrag handlar om hur man kan använda ledarskap och kommunikation för att främja förändring, inte minst hur man upprätthåller förändringsprocesser över tid.

Per Schlingmann har varit partisekreterare, chefsstrateg och kommunikationschef för Moderaterna och anses vara en av arkitekterna till förnyelsen av Moderaterna och valframgångarna 2006 och 2010. Han har varit statssekreterare hos fd statsminister Fredrik Reinfeldt. Inom näringslivet har han varit rådgivare åt företag och organisationer och bland annat vd för kommunikationsbyrån Spider Relations. Dessutom sitter Per i styrelsen för SOS Barnbyar.

 

Författaren Per Schlingmann

Per är författare och har varit krönikör i bland annat Dagens Industri. Han har författat bland annat böckerna Så vinner du kommunikationskriget med berättelsen som vapen och Stå aldrig still. 

Tillsammans med Kjell A. Nordström har han skrivit böckerna Urban Express och Corona Express – en liten bok om världen efter pandemin. Uppföljaren till dessa två böcker, Momentum – En liten bok om hur krig, klimatkris och virus förändrar, utkommer hösten 2022.  I Momentum beskrivs hur en ny ram för samhällsutvecklingen växer fram samtidigt som den teknologiska utvecklingen fortgår. Det nya ramverket får genomgripande konsekvenser för samhällen, städer, företag och människor. I boken berättar Per Schlingmann och Kjell A. Nordström vilka som är de nya framgångsfaktorerna.

 

Föreläsningar

Att vara i ständig förändring och utveckling är en utmaning där Per levererar lösningar och verktyg att ta med i den fortsatta processen framåt. Han är en mycket uppskattad och inspirerande föreläsare med hög energi på scen. En viktig utgångspunkt är hur företag och organisationer strategiskt kan arbeta med framtidsfrågor. Startpunkten är hur GUD, globalisering, urbanisering och digitalisering, ändrar förutsättningarna och söndrar logiken i bransch efter bransch. Per pratar om vikten av att förändra sitt tänkande och presenterar modeller för hur man kan åstadkomma förändring och en kultur som främjar nytänkande. Han inspirerar till ett nytt tänkande!

Per kan anlitas som såväl föredragshållare som workshopledare. Hans föreläsningar vänder sig både till ägare och ledningsgrupper såväl som till bredare grupper. Nedan några exempel på rubriker och inriktningar på Pers föreläsningar:

Stå aldrig still!
I en värld där allt är i ständig rörelse är det de som har modet och förmågan att gå före, att förändra och förnya sig som blir vinnarna. Men hur går det till?

Urban Express
Världen står inför dramatiska förändringar i och med globaliseringen, digitaliseringen och urbaniseringen. Vad krävs för att hänga med i en tid där det digitaliserbara blir mindre värt, där talang är hårdvaluta och där kvinnorna går först?

Så vinner du kommunikationskriget – med berättelsen som vapen
Föreläsningen vänder sig till ledare, kommunikatörer och de som vill förstå den nya tidens kommunikation.

Digital Express 
Per ger sin bild av hur digitaliseringen påverkar nuet och framtiden. Han ger konkreta exempel på hur människor och företag kan agera och presenterar slutsatser om hur man som företag eller organisation måste förändra sitt tänkande och agerande.

Momentum – om hur krig, klimatkris och virus förändrar 
Föreläsningen riktar sig till alla som vill förstå hur de tre kriserna – pandemin, klimatet och kriget – för alltid håller på att förändra såväl våra samhällen och företag som oss själva. Per presenterar en modell för hur man kan ta vara möjligheterna mitt i förändringen och utveckla ledarskapet.

 

Pressbild – Per Schlingmann.

Så bokar du Per Schlingmann

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Brit Stakston

Anna Kinberg Batra

Chris Pettersson

Per Schlingmann - Föreläsare - Speakers&friends

Per Schlingmann

,

Vill du boka Per Schlingmannsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Per Schlingmann som föreläsare!