Hem / Föreläsare / Pernilla Ramslöv
Pernilla Ramslöv - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Pernilla Ramslöv

Det medmänskliga ledarskapet och den digitala utvecklingen

Pernilla Ramslöv är ingenjören som blev entreprenör och driver nu ett av Sveriges mest uppmärksammade IT-bolag. Hon är expert och konsult inom digitalisering, entreprenörskap, gigekonomi, kompetensförsörjning, affärsutveckling och ledarskap. Hon diskuterar gärna vad som kommer krävas i framtiden för att hänga med i den digitala utvecklingen. På sina föreläsningar delar hon med sig av sin spännande resa och hur framgångarna har kommit tack vare hennes nyfikenhet, ett annorlunda ledarskapstänk och modet att haka på nya trender som gigekonomi.

IT är idag kärnverksamheten i de flesta bolag, men trots det saknar många företag och organisationer ett ”techmindset” – de driver inte verksamheten utifrån från ett IT-perspektiv. Ibland saknas det mod, men oftast handlar det om kunskap och att börja ta stegen. Ett varningstecken är när arbetsuppgifter fortfarande sker manuellt. Värdet av digitalisering är oändligt, när du utgår från problem och effektiviserar och optimerar. Då skapas affärsnyttan.

Pernilla Ramslöv har alltid varit framåt och var tidigt ute med sitt intresse för AI. Redan år 2000 var hon med och startade ett bolag som fokuserade på detta. Sedan dess har hon startat flera bolag och leder idag ett av Sveriges största IT-bolag som grundats av en kvinnlig VD – NOX Consulting. Här är de flesta medarbetarna gig:are, ca 3 000 personer.

Hon har gjort resan och vet vad som krävs för att bygga team och lojalitet när de flesta inte är anställda i det egna bolaget. Med NOX har hon bevisat att det går att bygga stora organisationer på nya sätt. Hon vet också att fördelarna överväger nackdelarna och ser detta som framtidens anställningsform.

Genom sitt möjlighetsinriktade sätt att se på världen och förmåga att tänka affärsnytta och medmänsklighet, kan Pernilla Ramslöv lyfta alla typer av verksamheter och framförallt ge nya perspektiv. Hon kan bli väldigt konkret i sina råd eftersom hon haft modet att testa sig fram och vet vad som fungerar.

Pernilla utgår från det medmänskliga ledarskapet. Hon tror på att möta andra på deras villkor och vet att det är vägen till framgång. Hon ser kärleksfullt på sina medarbetare, är genuint intresserad, och det lockar fram deras drivkrafter, styrkor och olika personligheter. Ett ledarskap som hon blivit prisad och uppmärksammad för och fått många frågor kring. Pernilla Ramslöv har emottagit utmärkelser som ”Årets VD för små bolag 2019”, EYEentrepreneurof the Year – Kvinnligt stjärnskott 2020” och ”Näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör” både år 2019 och 2021.

Exempel på ytterligare frågor som är viktiga för Pernilla Ramslöv är att våga bryta mönster i traditionella branscher, att aktivt jobba med hållbarhet och att vara en förebild för andra kvinnor.

 

Föreläsningar med Pernilla Ramlöv

Pernilla Ramslöv - föreläsare - Speakers&friendsPernilla Ramslöv är en ofta anlitad föreläsare och trivs i rådgivarsituationen. Hennes skratt smittar av sig och hennes nyfikenhet och kunskap leder till riktigt bra samtal.

På sina föreläsningar diskuterar Pernilla bland annat vad som krävs för att hänga med i den digitala utveckling. Hon tar upp ämnen som

  • gigekonomi
  • digitalisering
  • entreprenörskap
  • affärsutveckling
  • sin syn på ledarskap

Allt handlar om att dela kunskap och göra varandra bättre.

 

Pernillas övertygelser är:
  • Gör det omöjliga möjligt!
  • Det du gör får du tillbaka!
  • När individer utvecklas, utvecklas bolaget!

Genom sitt möjlighetsinriktade sätt att se på världen och förmåga att tänka affärsnytta och medmänsklighet kommer Pernilla Ramslöv ge er massor av nya perspektiv och insikter.

 

Bli inspirerad och utveckla ditt ledarskap – kontakta oss på Speakers&friends och boka Pernilla Ramslöv som er nästa föreläsare!

 

Länkar:

Podcasts

Superentreprenörerna

Hur du tar ett bolag till hundramiljonersomsättning på tre år!

Artiklar

Gigekonomins konsultdrottning blir årets entreprenör

Gig-företagare med kärleksfullt ledarskap

Pernilla Ramslöv – Drivs av att göra det omöjliga möjligt

 

Pressbild – Pernilla Ramslöv

 

Så bokar du Pernilla Ramslöv

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Bergqvist

Jana Söderberg

Jonas Ridderstråle

Erik Hamrén

Pernilla Ramslöv - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Pernilla Ramslöv

Vill du boka Pernilla Ramslövsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Pernilla Ramslöv som föreläsare!