Hem / Föreläsare / Peter Malmqvist
Peter Malmqvist - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Peter Malmqvist

Makroekonomi i utvecklingens tjänst

Peter Malmqvist är företagsanalytiker med lång erfarenhet från börsen och finanssektorn. Han har återkommande analyser i tidningarna Privata Affärer och Aktiespararen, där han tar upp olika teman kring företagsvärdering och hur företagen på verkas av den makroekonomiska utvecklingen. Peter är även ledamot i Nämnden för redovisningstillsyn, som övervakar börsbolagens årsredovisningar, samtidigt som han är lärare i redovisning och företagsvärdering på Stockholms universitet.

 

Hur påverkas företaget av den makroekonomiska utvecklingen?

Varje dag sköljs vi över i media av makroekonomisk statistik. BNP-tillväxt, inflation och styrräntor är vanliga begrepp, liksom mer specialiserade faktorer som inköpschefernas index och konsumentförtroende. När prognoser om framtiden skall göras, framförallt i samband med framtagande av budgetar, kan många av dessa indikatorer ge ekonomichefen god hjälp och vägledning om framtiden. Det gäller bara att kunna plocka ut de faktorer som är mest värdefulla.

 

Peter Malmqvist - föreläsare - Speakers&friendsFölj med Peter Malmqvist in i makroekonomins förunderliga värld

Peter Malmqvist. delar under föreläsningen med sig av sin långa erfarenhet från att ha använt makroekonomisk statistik för att prognostisera företags utveckling. Han kommer att visa vilka parametrar som, dels är viktiga på finansmarknaden, dels vilka faktorer som är mest behjälpliga vid prognoser inom olika näringslivssektorer. Peter kommer också att prata en del om problem med att mäta företagets resultat i förhållande till den makroekonomiska utvecklingen.

 

Efter att ha lyssnat på Peter kommer du ha insikt om
  • vilka makroekonomiska parametrar som är vanligast för att spå den ekonomisk utvecklingen.
  • hur makroekonomisk utveckling är behjälplig inom olika sektorer.
  • problem med att jämföra företagets resultatutveckling med den makroekonomiska utvecklingen.

 

Pressbild – Peter Malmqvist

Så bokar du Peter Malmqvist

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Boutani Werner

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki

Jonas von Essen

Peter Malmqvist - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Peter Malmqvist

Vill du boka Peter Malmqvistsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Peter Malmqvist som föreläsare!