Hem / Föreläsare / Ramona Karlsson
Ramona Karlsson - Boka föreläsning

Ramona Karlsson

Klart det går – frågan är bara hur

Ramona Karlsson har tävlat som ensam tjej bland männen i motorsport sedan hon var 12 år gammal, och genom stark passion, vilja och målmedvetenhet har hon byggt upp sitt eget team, och lyckats bli en av världens främsta kvinnliga tävlingsförare.

Ramona är en mycket uppskattad föreläsare, och berättar om sitt entreprenörskap kring sin motorsportsatsning, och hur hon tagit sig igenom såväl mentala som praktiska utmaningar i sin karriär. Ramona berättar bland annat om:

  • Sitt motto “Klart det går frågan är bara hur”. Vikten av rätt mindset för att lyckas.
  • Hur man kan lyckas trots tuffa förutsättningar. “Kan jag så kan de flesta”. Tack vare passionen för sin sport har Ramona lyckats övervinna sin svåra blygsel och bli en duktig försäljare – och har på egen hand lyckats bygga upp mångmiljonsatsningar utan ett öre på fickan.

2012 drev Ramona eget team i Rally-VM. Ramona och hennes co-driver Miriam Walfridsson låg på en andra plats i VM i Nya Zeeland men tävlingen slutade i en dramatisk bilbrand. Tjejerna fick kasta sig ur och fick se både sin bil och sin VM-dröm brinna upp.

Ramona gav inte upp hoppet. 2013 kom Ramona och Miriam tillbaks i rallyts högsta klass – och det var en comeback som hette duga.  Som första kvinnor någonsin kammade de sensationellt hem en totalseger i SM-finalen i rally. Ramona blev därefter utsedd till “Årets Rallyförare” och framröstad till “Årets Bilsportare”.

2014 sadlade Ramona om till rallycross, då hon blev första kvinnan i Supercar, rallycrossens snabbaste klass, och där hon nu driver sitt eget team Ramona RX.

Hör berättelsen om hur Ramona Karlsson byggt upp en mångmiljonsatsning utan ett öre på fickan, och där hon trotsat – och övervunnit – sin svåra blygsel genom ett outtröttligt och viljestarkt arbete. Allt för att få ihop den budget som krävts för att kunna hålla på med sporten hon älskar. Hon berättar även om om riskerna, och om hur hon och Miriam svetsades ännu starkare samman efter en nära-döden-upplevelse under Rally Mexico. Ramona belyser även vikten av teamwork och rätt mindset för att kunna prestera i en av världens mest extrema motorsporter.  Mot oddsen har Ramona lyckats komma att tillhöra motorsportseliten, och har bevisat att hennes motto “Klart det går -frågan är bara hur” verkligen fungerar.

  • Innovativa försäljningsidéer
  • Att vara ensam tjej i en mansdominerad branch
  • Vikten av att ha ett bra team
  • Att utmana sina mentala rädslor

 

Skoda Sverige

Ramonas föreläste på Skoda Sveriges återförsäljarträff. Ramonas betyg från 280 åhörare var 6,35 på en 7-gradig betygsskala där 92 procent gav hennes föredrag högsta betyg. Några av kommentarerna:

”Ramonas framträdande gav en syn på att det mesta går o lösa bara man anstränger sig”

”Bäst var Ramonas gnista att ta sig förbi vägbulor på vägen till framgång!”

”Föreläsningen av Ramona Karlsson var höjdaren, och fick mig att se möjligheter”

”Bäst var Ramonas entusiasm ! Otroligt engagerad tjej.”

”Ramona Karlssons brinnande intresse av bilsport. Väldigt bra talare som lätt fångade publiken.”

 

NCC Boende AB, Mary Starck, Försäljningschef Sverige,

Jag kan verkligen rekommendera Ramona som föreläsare. Ramona hade fått ämnet ”Teamets betydelse” att föreläsa om och det gjorde hon med bravur. Redan när hon kom in rummet så kände vi alla av den energi som hon utstrålade. Föreläsningen var intressant att lyssna på och lätt att ta till sig. Föreläsningen hade ett bra tempo som varvades med bilder, filmklipp, spänning och tänkvärda ord. Ramona fick på ett lättsamt men ändå med allvar fram Teamets betydelse för att lyckas. Hon var lyhörd och öppen för frågor och tog sig tid att efteråt stanna kvar för att svara på frågor. Ramona var mycket uppskattad som föreläsare och efter konferensen gjordes en utvärdering hos de fyrtio deltagarna. 76,3% gav betyget utmärkt.

 

Pressbild

Så bokar du Ramona Karlsson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Milad Mohammadi

Cecilia Hertz

Rune Larsson

Ramona Karlsson - Boka föreläsning

Ramona Karlsson

Vill du boka Ramona Karlssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ramona Karlsson som föreläsare!