Hem / Föreläsare / Rebecka Carlsson
Rebecka Carlsson - Föreläsning -Talarförmedling- Speakers&friends

Rebecka Carlsson

Hållbar utveckling och Exponentiell Tech

Rebecka Carlsson är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom hållbarhet, affärsutveckling, framtidstrender och exponentiella teknologier. Hon är hållbarhetsentreprenör, klimataktivist och affärsrådgivare.

Hållbarhet är ett begrep som fortfarande är i sin linda, och de kommande 100 åren kommer motsvara 20 000 år av teknologisk utveckling. Vad kommer det att innebära för affärsutveckling?

Teknikutvecklingen och klimatomställningen är megatrender som kommer att påverka näringslivet mer än någonting annat de kommande decennierna. Hur kan vi förstå vart olika teknologier är på väg, och utifrån det fatta mer välgrundade beslut idag? Samtidigt som den teknologiska utvecklingen vänder upp och ner på de flesta affärsmodeller, blir hållbarhet en omvälvande kraft. På bara tre decennier ska världsekonomin bli helt klimatneutral. Vilka är affärsmöjligheterna?

Självkörande solcellsbilar, labbodlat kött, delningsekonomi med blockchain, guldutvinning ur e-waste och cirkulär ekonomi… Detta innebär nya affärsmöjligheter och disruption utan motstycke. Om bara tio år förutspås 40 % av Fortune 500-företagen inte finnas längre. Men det kommer också finnas vinnare.

Om Rebecka
Som 20-åring hamnade Rebecka Carlsson i väpnade konflikter i norra Mali. Där fick upp ögonen för hur klimatförändringarna och mänsklighetens vällevnad hänger ihop. Sedan dess har hon hunnit med mycket. Till exempel har hon medgrundat  hållbarhetsstartups som Workaround och Gigafood samt varit officiell svensk representant i FN:s kommission för hållbar utveckling i New York. Hon har även arbetat som politiskt sakkunnig till Sveriges klimat- och miljöminister samt vice statsminister under perioden då Paris-avtalet förhandlades fram och undertecknades.

Rebecka är en av de få svenskar som har utbildats vid Singularity University i Silicon Valley. Under tre månader bodde hon på NASA tillsammans med 90 entreprenörer och forskare från hela världen. De intensivtränades i exponentiella teknologier som AI, blockchain och robotik. Syftet var att utforska skalbara lösningar för de globala klimatutmaningarna.

Idag är Rebecka Carlsson verksam som grundare och VD av hållbarhetsbyrån Heureka Ventures. Byrån hjälper etablerade bolag att uppgradera sig med nya, hållbara affärsmodeller och startups för att skala upp sin verksamhet snabbare.

2018 rankades Rebecka som nr 9 på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger. Hon har utsetts till Sveriges 20:e miljömäktigaste av Miljöaktuellt, ett av Sveriges främsta stjärnskott av ELLE och tvåfaldigt till en av Sveriges främsta framtida kvinnliga ledare av Ledarna.

Skräddarsydda föreläsningar
I sina föreläsningar delar Rebecka Carlsson med sig av insikter för affärsutveckling – från sitt eget entreprenörskap liksom från tiden på Singularity University och NASA. Vi får en crash-course i hållbar utveckling och i de mer spännande affärsmöjligheterna som uppstår när klimatomställningen och exponentiella teknologier möts. Rebecka tar upp hur bolag kan uppgradera till nya affärsmodeller utifrån de nya möjligheter som hållbarhet och exponentiell tech innebär. Hon delar med sig av sin expertis och hjälper oss att förstå hur vi kan använda tekniken med det yttersta målet att påskynda klimatövergången.

Föreläsningarna skräddarsys efter varje målgrupps behov. De kan även nischas eller helt renodlas mot hållbarhet, affärsutveckling eller exponentiell tech/framtidstrender. Föreläsningen kan också kombineras med en workshop där deltagarna direkt omsätter insikterna från föreläsningen i scenarior och strategier för det egna bolaget/organisationen.

Ett axplock av tidigare kunder:
Scania, Sweco, Vattenfall, iZettle, SVT, Axfoundation, Beckmans, Stockholm Resilience Centre, KTH, Acando, IVL Svenska Miljöinstitutet, Zound Industries, Transformator Design, Prime & United Minds, SIDA, Almi, PwC, Sustainergies, Women in Tech, Emerge (Belarus).

Pressbild – Rebecka Carlsson.

Så bokar du Rebecka Carlsson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Leif Östling

Fredric Bohm

Ing-Marie Persson

Kajsa Balkfors

Rebecka Carlsson - Föreläsning -Talarförmedling- Speakers&friends

Rebecka Carlsson

,

Vill du boka Rebecka Carlssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Rebecka Carlsson som föreläsare!