Hem / Föreläsare / Robert Karjel
Robert Karjel - föreläsare - Speakers&friends

Robert Karjel

Ledarskap och medarbetarskap under pressade förhållanden

Robert Karjel har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afghanistan, på uppdrag av FN och EU. Robert blev utsedd till Årets Talare 2016.

Robert Karjel inspirerar kring hur en organisation, likväl som den enskilde medarbetaren, framgångsrikt möter helt nya uppgifter trots svåra yttre och inre förhållanden och individens egen tveksamhet, eller rent utav rädsla. Du får insikt i och verktyg för hur det “omöjliga” kan delas upp i hanterliga delar, utan att helheten förloras och ett faktiskt resultat uppnås.

Inför uppdraget att bekämpa somaliska pirater fick Robert mycket kort tid på sig att förbereda sig och sitt förband på insatsen. Organisationen var präglad av tidigare misslyckanden inom försvarsmaktens helikopterverksamhet, där prestigeprojekt kraftfullt försenats och många kollegor omkommit i flyghaverier. Under insatsen lyckades dock den fartygsstyrka som Karjel och hans division ingick i avvärja mer än 100 piratattacker och eskortera mat och mediciner till miljontals svältande i Somalia. En prestation som rönt stor uppmärksamhet även internationellt.

 

Insikter om drivkraft och framgång

Robert inspirerar kring hur man föder framgångsrika organisationer genom att skapa drivkraft hos individen. Han förklarar hur man går från den enskildes rädsla att misslyckas till en gemensam känsla av både vilja och förmåga att uppnå något stort. Robert ger insikter i betydelsen av att individen både är villig att ta ansvar, men också ges möjlighet att ta det. Han visar med oerhört konkreta exempel på hur lagsamverkan åstadkoms, och hur beslutsprocesser under press kan förstås och underlättas.

 

Robert föreläser bland annat om
  • Medarbetarskap, Ledarskap, Förändringsledning
  • Stress och säkerhet i pressade situationer
  • Krishantering

Han skräddarsyr alla sina föredrag beroende på sammanhang: ledarskap, medarbetarskap eller ren inspiration, från kortare föredrag till heldagar med workshops. Allt utgående från en ovanlig, dramatisk och djupt berörande historia.

 

Mer om Robert

Robert Karjel har civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik, har utbildats vid amerikanska Marinkåren och varit Copeland Fellow vid anrika Amherst College i Massachusetts, där han arbetade som författare. Han har gett ut fem romaner. Hans nästa bok ”Abbey Gate” kommer ut våren 2023 och är en faktaskildring av den dramatiska evakuering ur Kabul sommaren 2021.

Robert föreläser på svenska och engelska.

 

Pressbild – Robert Karjel.

Så bokar du Robert Karjel som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Joakim Eklund

Johan Book

Christian Johansson

Pär Johansson

Robert Karjel - föreläsare - Speakers&friends

Robert Karjel

Vill du boka Robert Karjelsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Robert Karjel som föreläsare!