Hem / Föreläsare / Robert Kronberg
Robert Kronberg - föreläsare - Speakers&friends

Robert Kronberg

Må bättre och prestera på topp.

Robert Kronberg är f.d. häcklöpare på internationell toppnivå. Och han är Sveriges bästa manliga 110-metershäcklöpare genom tiderna, med både svenskt och nordiskt rekord. Idag jobbar Robert med arbetsmiljö, träning, hälsa och friskvård i sitt företag kronBee. Han är en mycket uppskattad och flitigt anlitad föreläsare.

Robert Kronbergs föreläsningar bygger på hans samlade erfarenheter som idrottsman, i kombination med flera års studier i ämnen såsom psykologi, konflikthantering och beteendevetenskap. Hans föreläsningar är fyllda med kunskap, energi och inspiration!

Föreläsning ”Din hållbara kropp
I denna interaktiva föreläsning går Robert igenom vad forskningen säger om smärta och träning. Han visar dig vad det innebär att ha kroppslig balans, och du kommer att få nya insikter om hur just din kropp fungerar. Varför agerar den som den gör i olika delar av ditt liv? Oavsett om du tränar mycket, har aldrig tränat eller har ett funktionshinder, kommer du att få ut mycket av innehållet.

Du får en ökad självmedvetenhet kring din egen kropp och dess svagheter och styrkor. Robert berättar om vikten av hållbar träning och lär dig några av de effektivaste övningarna som din kropp verkligen behöver för att skapa balans och för att undvika smärta och onödiga spänningar. Med dessa övningar kan du sänka stressnivån och få bättre livskvalitet.

Workshop ”Din hållbara kropp
Människan är ett vanedjur och vi söker instinktivt oss till de rörelser och positioner där vi är starka. Fundera exempelvis på ifall du har en favoritsida som du gärna står och hänger på. Eller om det alltid sätter sig i samma sida när du får ont i ländryggen? Fundera också på om du tror att det kan hänga ihop med var du brukar få skador, smärta och spänningar.

Men tänk om du kunde ändra ditt instinktiva rörelsemönster så att du naturligt belastade kroppen minimalt i vardagen? Och faktiskt – det är just detta som du kommer att få ett smakprov på i denna workshop! Du kommer att få konkreta verktyg för att undvika smärta och skapa en bättre och mer djupgående kroppslig balans.

Vid workshopen talar Robert om vikten av hållbar träning och du får ta del av de övningar som din kropp verkligen behöver för att skapa balans. Du får en ökad självmedvetenhet kring din egen kropp och dess svagheter och styrkor. Förutom nya insikter om den egna kroppen utlovas även ett och annat skratt!

Föreläsning ”Kropp&Knopp
Denna föreläsning håller Robert Kronberg tillsammans med Tomas Gustafson, f.d. skridskoåkare och 3-faldig OS-guldmedaljör.

Både Robert och Tomas förstod tidigt i sina karriärer hur viktig interaktionen mellan fysisk och mental kapacitet var för att nå resultat i deras respektive idrotter. ”Vi vill få människor att bli hållbara i sitt förhållningssätt till sig själva och vara mer synkade mellan kropp och knopp. Det är då man har möjlighet att prestera och må som bäst.”

Innehållet i föreläsningen riktar sig till alla i organisationen på ett lättillgängligt sätt, oavsett om du är tränad eller ej. Det handlar mer om ett livsstilskoncept än träning, där hållningen är en central del på vägen mot en fysisk beteendeförändring. I den interaktiva delen ger föreläsarna dig effektiva tekniker för att skapa en stark interaktion mellan det fysiska och det mentala.

Prestera på topp och må bättre i vardagen med hjälp av dessa två före detta elitidrottares djupa kunskap och erfarenhet kring målfokus! Bli mer effektiv och framgångsrik i både arbete och privatliv genom deras unika angreppssätt.

Pressbild – Robert Kronberg (foto: Joachim Lechte).

Så bokar du Robert Kronberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Maria Ahlsén

Farida Rasulzada

Maria Stenvinkel och Sophie Rosén Hellström

Robert Kronberg - föreläsare - Speakers&friends

Robert Kronberg

Vill du boka Robert Kronbergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Robert Kronberg som föreläsare!