Hem / Föreläsare / Shanga Aziz
Shanga Aziz - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Shanga Aziz

Tack Donald Trump!

Föreläsningen ”Tack Donald Trump” är en inspirationsföreläsning och introduktion till Locker Room Talks arbete med metoder för att skapa nya sätt att arbeta med jämställdhet. Under föreläsningen får ni exempelvis veta hur Donald Trump blev medgrundare till initiativet och även anledningen till Zlatan Ibrahimovics Number 10-stipendium. Framförallt handlar dock föreläsningen om hur vi tillsammans, på ett enkelt sätt, kan skapa en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt med utgångspunkt från Shangas och Locker Room talks inspirerande arbete och resa för att skapa en ny manlighet.

Locker Room Talk är en ideell organisation som utbildar unga killar i omklädningsrum om jämställdhet och schyssta attityder. Allting började med att två ungdomar startade ett UF-företag på gymnasiet men vi ville bidra med något mer än “doftljus och mobilskal”. Något som skulle kunna medföra förändring på riktigt. Locker Room Talk blev en organisation som snabbt blev fler och som hela tiden gått ett steg längre för att skapa en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt.

Utifrån egna erfarenheter av fördomar och en kvinnoförnedrande syn inom svensk idrott startade LRT ett program för att lära nästa generations spelare om jämställdhet, schyssta attityder och hur vi tillsammans kan skapa en ny manlighet. För det är i omklädningsrummet allting börjar. Inte bara matchen utan det handlar om snacket, kulturen och påhittade regler som formar killar. Påhittade regler som följer med ut i samhället och skapar skeva värderingar.

På bara ett halvår pratade Shanga Aziz med tränare och spelare i åldrarna 10-14 år i över 80 olika klubbar runt om i landet. Slutsatsen av samtalen var att de flesta tränare saknade verktyg för att prata om jämställdhet och attityder. Idag har Shanga och hans kollegor utvecklar dessa verktyg och de används av en rad klubba och även en rad organisationer som exempelvis Riksidrottsförbundet. LRT har idag även fått en en rad Ambassadörer och fick mottaga historiens första Number10-stipendium. Ett stipendium instiftat av Svenska Fotbollförbundet, Volvo och beskyddare är ingenannan än Zlatan Ibrahimović.

Målet har alltid varit tydligt: En jämställd och trygg värld där varje barn och ungdom känner frihet att vara sig själv. För att nå dit skapar LRT nya sätt att jobba med jämställdhet och attityder som både skapar medvetenhet och är enkla att förstå. Från Finspång i Östergötland till klubbar  över hela landet. Från klubbarna och ut i samhället. En rörelse mot en positiv framtid för svensk idrott.En rörelse för en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt – skapad av och för ungdomar.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Shanga Aziz som föreläsare!

Pressbild – Shanga Aziz

Så bokar du Shanga Aziz

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Hanna Wallensteen

Felicia Margineanu

Rune Larsson

Katarina Blom

Shanga Aziz - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Shanga Aziz

Vill du boka Shanga Azizsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Shanga Aziz som föreläsare!