Hem / Föreläsare / Simon Kyaga
Simon Kyaga - Föreläsning

Simon Kyaga

Kreativt geni eller galen?

Simon Kyaga är överläkare i psykiatri och forskare på Karolinska Institutet.

Efter att ha mött flera patienter med exceptionell kreativ begåvning blev Simon allt mer intresserad av den gamla myten om en nära relation mellan genialitet och galenskap. Tillsammans med kolleger har han publicerat den hittills största studien på området. Den ger stöd för en ökad förekomst av psykos bland kreativa individer och deras släktingar. Simon Kyaga belyser i sin föreläsning sambandet mellan kreativitet och psykisk sjukdom i ett psykologiskt och evolutionärt sammanhang för att visa att kulturen är en central del av människans ursprung.

Simon Kyaga är även författare, föreläsare, medicinsk rådgivare åt Otsuka Pharmaceutical och sekreterare i Psykiatrifonden. Han var tidigare vetenskaplig sekreterare för Sveriges Läkarförbund och sommarpratade i P1 2014.

Pressbild

Så bokar du Simon Kyaga

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Åsa Meland

Jonas Hassen Khemiri

Rebecka Carlsson

Simon Kyaga - Föreläsning

Simon Kyaga

Vill du boka Simon Kyagasom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Simon Kyaga som föreläsare!