Hem / Föreläsare / Siri Helle
Siri Helle - föreläsare - Speakers&friends - foto: Caroline Andersson Renaud - profilbild

Siri Helle

Existensboosten – att skapa ett meningsfullt liv

Siri Helle är psykolog, författare och föreläsare som brinner för att förmedla kunskap om vad som skapar ett hälsosamt och meningsfullt liv. På sina föreläsningar delar hon med sig av den senaste psykologiska forskningen kring lycka, stress och hur vi påverkas av digital teknik.

Siri Helle har en bakgrund som KBT-psykolog med behandling av stress, depression, stress och relationsproblem. Idag arbetar hon med att sprida psykologisk insikt till en bredare allmänhet genom sitt författarskap, medverkan i media samt föreläsningar. Hon är även faktagranskare för 1177 Vårdguiden inom psykisk hälsa.

Siri medverkar regelbundet som psykologisk expert i TV, radio och tidningar. Du kan ha sett eller hört henne bland annat i TV4 eller Sveriges Radio, eller läst hennes texter i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet eller tidningen Modern Psykologi.

Hon är författare till flera uppskattade och bästsäljande böcker. I hennes senaste, ”Existensboosten: din handbok om lyckan, mörkret och meningen med livet” (2024) introducerar hon begreppet psykologisk rikedom. I boken berättar hon hur du konkret använder motgångar för att växa, skapar ett meningsfullt liv och lär dig att njuta mer – oavsett vad livet bjuder.

Andra böcker som Siri Helle har givit ut inkluderar handboken ”Smartare än din telefon”, om hur man får en sund relation till sin mobil, ”Känslofällan” och romanen ”Bränn alla broar”. Hon är även medförfattare till ”Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team”, som handlar om att genom samarbete skapa hälsosamma arbetsmiljöer. Denna bok ligger också till grund för Siris TED-talk ”How to Cure Selfishness”.

Foto: Erik Ardelius.

Siri är talesperson och initiativtagare till kampanjen Psykisk hälsa på schemat. Denna kampanj samlar över 30 ideella organisationer som Bris, Friends och Unicef Sverige, för att främja alla barns rätt att lära sig om psykisk hälsa i skolan.

 

”Det finns tusentals psykologiska studier som kan hjälpa oss till bättre samhällen och lyckligare liv. Mitt mål är att sprida den kunskapen för att hjälpa så många som möjligt, så mycket som möjligt.”

 

Föreläsningar med Siri Helle

På sina föreläsningar bjuder Siri Helle på en underhållande och insiktsfull genomgång av den senaste psykologiska forskningen. Hon delar med sig av tips, inspiration och konkreta övningar, och skräddarsyr alltid sina föreläsningar efter er organisations behov.

 

Exempel på föreläsningsteman:
Existensboosten – om lycka, mörkret och meningen med livet

Med avstamp i sin nya bok föreläser Siri om frågor som lycka, motståndskraft och meningen med livet. Vad säger den psykologiska forskningen egentligen? Och hur gör man om man å ena sidan bara vill ”stå ut” och å andra sidan öka sitt välbefinnande?

 

Jobba hjärnsmart – 5 färdigheter för det nya arbetslivet

Den mänskliga hjärnan är densamma som för 60 000 år sedan. Hur hjälper vi den att trivas och prestera i en tid av hybridkontor och självledarskap? I denna föreläsning ger Siri Helle er verktygen att hantera vår tids stora psykologiska utmaningar: fokus, stress, omställningar, samarbete och work-life balance.

 

Må bra – på och av jobbet

Vi både trivs och presterar som bäst när vi mår bra. I denna föreläsning om psykisk hälsa får ni råden alla borde känna till om hur ni vänder stress och motivationsbrist till glädje och energi. Verktyg ni har nytta av både på och utanför jobbet för ett lyckligare liv.

 

Psykologisk trygghet – hemligheten bakom framgångsrika team

Psykologisk trygghet har visat sig vara den enskilt viktigaste faktorn till hållbara och högpresterande team. Men hur lyckas man i praktiken? Med värme och konkreta exempel lär Siri Helle er hur ni med tilliten som verktyg skapar innovation, lärande och teamkänsla.

 

Smartare än din telefon

Hur påverkas vi egentligen av sociala medier, skärmar och ständig nåbarhet? Det digitala arbetslivet innebär nya möjligheter men också nya svårigheter. Hur håller man koll på mejlen utan att drunkna? Hur motstår man digitala frestelser som sociala medier på arbetstid? Vad bör man tänka på när man jobbar hemifrån för att hålla och prestera i längden?

Här är kunskapen och strategierna ni behöver för en effektivare teknikanvändning på jobbet. Följ med på en exposé i forskningens framkant, där svaret kanske är ett annat än du tror. Målet med denna föreläsning är att lära dig hur du på bästa sätt använder det kraftfulla verktyget i din ficka.

Sagt om föreläsningen:

“Inte bara en mycket intressant och tankeväckande föreläsning. Det blev också grunden till en hel drös intressanta, och ibland passionerade, diskussioner på min arbetsplats!”

 

Få nya insikter om lycka, stress och hur vi påverkas av digitalt liv – kontakta oss på Speakers&friends och boka Siri Helle som er nästa föreläsare!

 

Siri Helle - föreläsare - Speakers&friends - foto: Anna-Lena Ahlström - beskuret  Siri Helle - föreläsare - Speakers&friends - foto: Erik Ardelius  Siri Helle - föreläsare - Speakers&friends - foto: Madeleine Ahlström

Foto 1 – Anna-Lena Ahlström. Foto 2 – Erik Ardelius, Foto 3 – Madeleine Ahlström

 

Länkar:

Siris TEDx Talk – How to cure selfishness

Prestationspodden – Siri Helle: Hantera dina känslor

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Caroline Andersson Renaud)

Pressbild 2 (foto:Anna-Lena Ahlström)

Pressbild 3 (foto: Erik Ardelius)

Pressbild 4 (foto: Madeleine Ahlström)

Så bokar du Siri Helle

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Charlotte Signahl

Thomas Fogdö

Ing-Marie Persson

Siri Helle - föreläsare - Speakers&friends - foto: Caroline Andersson Renaud - profilbild

Siri Helle

Vill du boka Siri Hellesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Siri Helle som föreläsare!