Hem / Föreläsare / Sofia Norgren
Sofia Norgren - föreläsare - Speakers&friends

Sofia Norgren

Min sjukdom blev min drivkraft! – Att vända motgång till framgång och stärka sin psykiska hälsa

För sju år sedan fick Sofia Norgren diagnosen MS. Hon ställde undan sina löparskor och försvann in i en bottenlös sorg. Idag är hon på en bra plats i livet. En ny plats. Hon är trebarnsmamman som trots MS springer maraton och föreläser om hur vi kan stärka vår psykiska hälsa genom fysisk aktivitet och genom att jobba med vårat mindset.

Sofia Norgrens föreläsning handlar om vägen tillbaka – om psykisk hälsa, att vända motgång till framgång och betydelsen av fysisk aktivitet för vårt välbefinnande. Här får du konkreta tips och verktyg för att öka livskvalitén genom att stärka din psykiska hälsa.

Hör Sofias inspirerande och gripande berättelse om hur hon vände sitt livs största kris till att idag vara en starkare person både fysiskt och psykiskt.

I juli 2014 fick Sofia Norgren veta att hon hade MS. Då var det ridå ner.

Det var total chock, panik och förtvivlan. Det var liksom en bottenlös sorg. Att mitt i livet få en kronisk sjukdom som det inte finns botemedel mot blev en livskris. En kämpig tid med ångest och svåra ångestattacker följde. Sofia var heltidssjukskriven och kände att hennes liv var över och att hon lika gärna kunde dra en filt över sig, ingenting hade längre någon mening.

Men Sofia Norgren lyckades ta sig ur denna bottenlösa sorg och psykiska ohälsa.  Idag föreläser hon om hur hennes sjukdom gjorde att hon hamnade i psykisk ohälsa men hur hon lyckades ta sig ur den och idag tränar och tävlar i löpning. Sofia är idag en av Sveriges bästa maratonlöpare i sin åldersklass med bl.a en 16.e plats på Stockholm maraton i våras.

Sofias föreläsning lämnar ingen oberörd och ger dig inspiration och verktyg till hur man genom att aktivt arbeta med sitt mindset och genom fysisk aktivitet faktiskt kan stärka sin psykiska hälsa avsevärt. Vi kan alla påverka våra liv och öka vår livskvalité genom att stärka vår psykiska hälsa och genom att införa rörelse i vår vardag. Vi kan helt enkelt öva på att må bra och det vill Sofia berätta om, hon hoppas ge bränsle till att ”kan hon så kan jag”!

Några exempel på Sofias föreläsningar
  • Hur kan man vända motgång till framgång? Hur tar man sig ur en kris?
  • Hur kan vi stärka vår psykiska hälsa?
  • Självledarskap, vad är det och varför behöver vi det?
  • Hur kommer jag igång och tränar? Och hur håller jag i träningen?

Pressbild – Sofia Norgren.

Så bokar du Sofia Norgren som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Kristina Paltén

Torbjörn Eriksson

Sofia Norgren - föreläsare - Speakers&friends

Sofia Norgren

Vill du boka Sofia Norgrensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Sofia Norgren som föreläsare!