Hem / Föreläsare / Staffan Ehde
Staffan Ehde - föreläsare - Speakers&friends

Staffan Ehde

Mod att förändra

Staffan Ehde är en flerfaldigt prisbelönad filmproducent med lång erfarenhet av att leda innovationsarbete inom en mängd olika branscher och organisationer.  

Missioner, visioner, strategier och fina värdeord till trots är det många som upplever att verksamheten ”rullar på” i gamla spår. Vad är dessa spår och varför är det svårt att ta sig ur dem? Henry Ford påstod att kulturen äter strategier till frukost och många kan nog vittna om sanningen i påståendet.

Staffan Ehdes föreläsningar genomförs i högt tempo med många aha-upplevelser. Syftet är att såväl inspirera som roa och skapa nya uttryck. Just ”syftet” är någonting Staffan återkommer till i sina föreläsningar. För kreativitet och modet att förändras kräver att man tydliggör syftet med verksamheten, då kan syftet tjäna som måttstock för alla i organisationen. Staffan använder många konkreta exempel hämtade från sina erfarenheter av att producera film och sitt 15 åriga arbete med innovationsprocesser samt de erfarenheter av rädsla han fått efter att ha seglat i 3 år på de stora oceanerna.

Stefan anpassar sin föreläsningar efter målgruppen men har vissa inriktningar han brukar ha som utgångspunkt. Föreläsningen Mod att förändra kan vara en start på en ny dialog och skapa nyfikenhet om hur vi är programmerade och hur vi kan utgå från denna programmering för lyckade förändringsprocesser.

Staffan Ehde arbetar även med längre processer som på samma tema kan innefatta:

  • Kartläggning av kulturen – den inre dialogen
  • Workshop som arbetar fram ”den nya dialogen”
  • Förädling och framtagning av dokument från workshop
  • Utbildning av chefer och uppföljning
  • Lateralt tänkande, hur vi gör på riktigt (ett bra verktyg)
  • Exempel på organisationer som har lyckats tänka nytt och varför

 

Pressbild

Så bokar du Staffan Ehde

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Hassen Khemiri

Henrik Larsson-Broman

Charlotta Mellander

Staffan Ehde - föreläsare - Speakers&friends

Staffan Ehde

,

Vill du boka Staffan Ehdesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Staffan Ehde som föreläsare!