Hem / Föreläsare / Staffan Landin
Staffan Landin - Boka föreläsning

Staffan Landin

Global samhällsutveckling – blir världen bättre?

Staffan Landin är journalisten och samhällsvetaren som har ett brinnande intresse för den global samhällsutvecklingen. Han har arbetat på FN med utvecklingsprogrammet UNDP och på stiftelsen Gapminder i samarbete med professor Hans Rosling. 

Idag arbetar Staffan som frilansande skribent och föreläsare med att sprida information om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Enligt Staffan är det många som är eniga i inställningen till världsfattigdomen. Däremot inte om orsakerna till problemen eller vilka övergripande åtgärder som behövs och det är detta som enligt Staffan gör området så spännande. Vi är alla överens om målen, däremot inte om medlen.

Staffan Landins förhoppning med hans föreläsningar är att deltagarna ska få upp ögonen på något de inte trodde, ville tro, eller bara inte ens kände till. Utvecklingsområdet är fullt av spännande fakta som helt enkelt bara passerar vår del av världen utan anmärkning.

Hur ser egentligen utvecklingen ut på global nivå, går det åt rätt eller fel håll? Det är viktigt att vår bild av världen stämmer någorlunda överens med sanningen.

 

Föreläsning med Staffan

När Staffan Landin föreläser använder han Gapminder som verktyg för att enklare skapa förståelse för den globala utvecklingen. Statistik kan vara väldigt tråkig men det kan också vara otroligt intressant. Det handlar om vad statistiken visar. Under en föreläsning som i hög grad bygger på statistik är tre saker viktiga:

  1. Man måste förstå vad statistiken ska visa. Global statistik kan vara otroligt krånglig med svåra begrepp och termer. Staffan försöker göra den globala statistiken mer lättförståerlig.
  2. Man måste kunna tolka trenderna. Tabeller i alla ära men de kan också vara knepiga att läsa av. Genom att använda olika interaktiva sätt att visa och tolka trenderna i världen, blir utvecklingen och trendena mycket tydliga och lättförståerliga.
  3. Det handlar om människor inte siffror. Hur tydlig statistiken än presenteras så, kan siffror inte skapa engagemang. När statistiken visar att barnadödligheten har stigit från 50 till 125 i Irak, då måste vi veta att det innebär hundratusentals döda barn under fem år. Barn som hade föräldrar och släktingar som känner precis lika mycket oro och sorg som vi gör när något händer våra barn.

 

Pressbild

Så bokar du Staffan Landin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Lovisa Ryding

Anna Tebelius Bodin

Johan Bergstad

Staffan Landin - Boka föreläsning

Staffan Landin

Vill du boka Staffan Landinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Staffan Landin som föreläsare!