Hem / Föreläsare / Tareq Taylor
Tareq Taylor -föreläsare - Speakers&friends

Tareq Taylor

Uppskattad TV-kock & kritikerrosad gourmetkrögare

Tareq Taylor berättar med inlevelse om sin resa från Kockutbildningen via gourmetrestaurangen Trappa ner och Slottsträdgårdens kafé och dagens arbete som folkkär TV-kock och krögare – ständigt på utkik efter nya utmaningar.

Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock, känd från bl.a. SVTs Trädgårdsmåndag och som gästkock hos Historieätarna. För den internationella publiken är Tareq mest känd för sin TV-serie Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänds i över 100 länder världen över. Numera visas även Trädgårdsmåndag i de Nordiska länderna.

I Malmö driver han populära Slottsträdgårdens kafé samt matstudion och restaurangen, Kockeriet. I Sundbyberg driver han tillsammans med kockkollegan Paul Svensson dessutom Paultaylor Lanthandel sen hösten 2019

De senaste åren har bjudit på mycket nytt och spännande. Vintern 2014 utsågs Tareq till ”Årets Lantis” av tidningen Land eftersom han, med sina TV-program visar upp allt det vackra och goda som den svenska landsbygden har att bjuda på. 2014 var även året då Tareq bjöds in att vara med som matkommentator för Nobelmiddagen, självklart tackade han ja!

På Restauranggalan 2013 vann Tareq priset ”Journalisternas Kock”, för sin ambition att ”sprida tankar om kvalité och kärlek till mat till en stor publik”. Sommaren 2013 gjorde Tareq också debut som sommarpratare i P1, något som uppskattades av väldigt många.

Tareq är även känd som kokboksförfattare med titlar som ”Tareq Taylor: om mat och kärlek”(som för övrigt var nominerad som ”Best first cookbook 2011 i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Award), ”Tareq Taylor: klassiker” och nu senast ”Tareq Taylor: Helt enkelt”. Tareq har även skrivit ”Sylta, safta och lägg in” som vann Måltids Akademins pris för bästa speciallitteratur i metodkategorin 2012. Våren 2015 kom kokboken, ”Tareq Taylors Nordiska matresa” med massor av goda recept från hans spännande resor i Norden.

Tareq berättar med inlevelse om sin resa från Kockutbildningen via gourmetrestaurangen Trappa ner och Slottsträdgårdens kafé och dagens arbete som folkkär TV-kock och krögare – ständigt på utkik efter nya utmaningar.
Hållbarhet och matsvinn är även de områden Tareq gärna föreläser kring.

Alla föreläsningar kan självklart innehålla matlagningsinslag!

Så bokar du Tareq Taylor

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Lars-Peter Loeld

Ing-Marie Persson

Annelie Nässén

Cecilia Lind

Vill du boka Tareq Taylorsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Tareq Taylor som föreläsare!