Hem / Föreläsare / Tobias Ahlin Bjerrome
Tobias Ahlin - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Tobias Ahlin

Innovation, den digitala revolutionen, och framtid

Tobias Ahlin Bjeromme håller inspirerande och nyanserade föreläsningar om den digitala revolutionen, kreativitet och kritiskt tänkande. 

Tobias har nått en internationell publik genom sina föreläsningar och har de senaste två åren föreläst i 18 olika länder, bland annat för The New York Times i New York och på Facebooks högkvarter i Tel Aviv.

Han har själv haft en central roll i den digitala revolutionen som sveper genom samhället och förändrar hur vi lever, arbetar och tänker. Tobias Ahlin Bjerrome var Mojangs designchef där han drev designen för världens mest sålda spel någonsin – Minecraft. Han var en av de allra första designerna som anställdes på Spotify. Idag sitter han i juryn för Svenska Designpriset och är en frekvent föreläsare på konferenser, skolor, och företag runtom i världen. Han jobbar fortfarande dagligen med de tekniker som driver den digitala revolutionen framåt, bland annat genom sin roll som Principal Design Engineer på GitHub.

Trots hans tekniska bakgrund är Tobias föreläsningar lättillgängliga, pedagogiska och fokuset ligger ofta på ledarskap, människan, och samhället. Med hans djupa förståelse för hur moderna organisationer och startups hanterar morgondagens utmaningar målar han upp de största hoten och konflikterna som vi står inför och vad vi måste göra för att ta oss igenom den digitala revolutionen på ett produktivt och hållbart sätt.

Föreläsningar med Tobias Ahlin Bjeromme

I hans föreläsning ”Maskiner och människor som gissar om framtiden” pratar han om den exponentiellt accelererande teknikutveckling, det volatila samhället som den lämnar efter sig och om hur både beslutstagande och kreativitet börjar automatiseras, två områden som man länge sett som västvärldens unika styrkor och som man trott varit omöjliga eller svåra att automatisera. Han pratar om hur obevakade algoritmer skapar ett faktaresistent, ojämlikt och polariserat samhälle och hur tech-industrin febrilt kämpar för att förstå hur man förhåller sig till datainsamling och hur man kan implementera etisk maskininlärning. Samtidigt som han tittar på digitaliseringen ur ett kritiskt samhällsperspektiv så guidas publiken genom ett nyanserat organisationsperspektiv – hur använder man ny teknik för att bygga produkter på ett hållbart sätt? Hur bygger man processer som tvingar anställda att tänka mer kritiskt? Hur måste man ändra på sin organisation för utnyttja digitaliseringens unika egenskaper?

I hans föreläsning ”Konsten att ha dåliga idéer” pratar han om hur man bygger en innovativ kultur som sprudlar av kreativa och nytänkande idéer samtidigt som man genom en iterativ process uppmuntrar till kritiskt tänkande och realism. Med interaktiva inslag guidas publiken genom en inspirerande resa där de får uppleva hur kritiskt tänkande och kreativitet inte är i konflikt, utan som ying och yang i själv verket är motsatta, men kompletterande krafter som på en innovativ arbetsplats är beroende av varandra. För de mer tekniska organisationerna djupdyker han även i hur man praktiskt implementerar processer som uppmuntrar till kreativitet och kritiskt tänkande inom ett agilt ramverk och hur A/B-tester och målsättningar kan användas för att demokratisera kreativitet och innovation.

I föreläsningen ”Arbeta utan arbetsplats” pratar Tobias om hur en ny generation av unga nu kommer in på arbetsplatser med nya ideal och förväntar sig att äga sin egen tid, jobba varifrån de vill och allra helst inte ha en chef. Han visar på hur startups skapar nytänkande lösningar där de idéerna bevisas inte vara naiva och utopiska, utan praktiskt genomförbara, hållbara och effektiva och vad etablerade organisationer kan göra för att försäkra sig om att fortsätta vara attraktiva arbetsplatser i framtiden.

Utöver sina föreläsningar driver Tobias Ahlin Bjeromme workshops, och jobbar som moderator och programledare.

Så bokar du Tobias Ahlin Bjerrome som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Rebecka Carlsson

Azita Shariati

Tobias Ahlin - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Tobias Ahlin

Vill du boka Tobias Ahlin Bjerromesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Tobias Ahlin Bjerrome som föreläsare!