Hem / Föreläsare / Tobias Ahlin
Tobias Ahlin - föreläsare- Speakers&friends - profilbild

Tobias Ahlin

Kreativitet, AI, maskininlärning och innovation

Tobias Ahlin Bjerrome är en designer, utvecklare och föreläsare från Göteborg som har nått en internationell publik genom sina föredrag. Han har föreläst i 19 olika länder, inför allt från The New York Times i New York till Facebook i Tel Aviv. Han föreläser om kreativitet och innovation, med ett fokus på hur vi tar oss ann och lär oss från AI, maskininlärning och ny teknik.

Tobias Ahlin är själv en central spelare i den digitala revolutionen som sveper genom samhället och förändrar hur vi lever, arbetar och tänker. Han jobbar idag som Principal Design Engineer på GitHub, världens största utvecklarplattform, som bland annat introducerat GitHub Copilot tillsammans med OpenAI – den första maskininlärningsprodukten byggd ovanpå OpenAIs GPT-3.5 modell som lanserats för en bred publik.

Innan hans tid på GitHub var Tobias Ahlin designchef på Mojang, där han drev interaktionsdesignen för världens mest sålda spel någonsin – Minecraft. Dessförinnan var han tidigt inne på Spotify. När han anställdes 2010 gick deras designteam från en till två personer.

Med sin djupa förståelse för hur moderna organisationer och startups hanterar nutidens tekniska utmaningar målar Tobias upp nya sätt att innovera, bygga kreativa kulturer och använda ny teknik på produktiva och humana sätt.

 

Exempel på föreläsningar med Tobias Ahlin

Konsten att ha dåliga idéer

I denna föreläsning pratar Tobias Ahlin om hur vi kan bygga innovativa kulturer, där vi inspireras och använder oss av AI och maskininlärning för att systematisera misstag som kritiskt granskas och utforskas i en iterativ och experimentell process.

Med interaktiva inslag guidar Tobias publiken genom en inspirerande resa där de får uppleva hur kritiskt tänkande och kreativitet är motsatta men kompletterande krafter som är beroende av varandra för att skapa en innovativ kultur.

Tobias djupdyker i nya framsteg inom AI, såsom GPT-4, DALL-E och Stable Diffusion, hur man praktiskt implementerar processer som uppmuntrar till kreativitet och kritiskt tänkande, samt hur A/B-tester och hypotes-driven design kan användas för att öka kreativitet och innovation.

 

Att överleva AI-omställningen

I denna föreläsning utforskar Tobias Ahlin de senaste framstegen inom AI —såsom GPT-4, Stable Diffusion och andra generativa modeller— och hur vi kan förbereda oss för att möta de utmaningar och möjligheter som AI erbjuder.

Tobias ger en översikt av banbrytande verktyg och granskar hur de kan påverka olika branscher och samhällsfunktioner. Med praktiska exempel och användningsområden demonstrerar han AIs potential att förändra arbetslivet, kreativitet och beslutsfattandet.

Föreläsningen belyser även etiska överväganden och risker som kommer med applicering av AI, såsom integritetsfrågor, och diskuterar hur vi kan skapa en ansvarsfull och hållbar utveckling av AI som respekterar mänskliga värderingar.

Tobias erbjuder konkreta strategier och verktyg för hur man kan anpassa sig till AI-omställningen, navigera i det snabbt föränderliga AI-landskapet och utnyttja dess potential för att driva innovation, effektivitet och tillväxt.

 

Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends

 

Även skräddarsydda föreläsningar!

Utöver “Konsten att ha dåliga idéer” och “Att överleva AI-omställningen” erbjuder Tobias skräddarsydda föreläsningar och workshops om hur en bransch eller samhällsfunktion påverkas av AI och ny teknik, och hur vi kan axla den förändringen.

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka en spännande och inspirerande föreläsning med Tobias Ahlin!

 

Pressbild – Tobias Ahlin

 

Så bokar du Tobias Ahlin som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Linda Hammarstrand

Lisa Kirsebom

Gunilla Herlitz

Tobias Ahlin - föreläsare- Speakers&friends - profilbild

Tobias Ahlin

Vill du boka Tobias Ahlinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Tobias Ahlin som föreläsare!