Hem / Föreläsare / Tobias Ahlin
Tobias Ahlin - föreläsare- Speakers&friends - profilbild

Tobias Ahlin

Kreativitet, AI, maskininlärning och innovation

Tobias Ahlin Bjerrome är en designer, utvecklare och föreläsare från Göteborg som har nått en internationell publik genom sina föredrag. Han har föreläst i 19 olika länder, inför allt från The New York Times i New York till Facebook i Tel Aviv. Han föreläser om kreativitet och innovation, med ett fokus på hur vi tar oss ann och lär oss från AI, maskininlärning och ny teknik.

Tobias Ahlin är en central spelare i den digitala revolutionen som sveper genom samhället och förändrar hur vi lever, arbetar och tänker. Han jobbar idag som Principal Design Engineer på GitHub, världens största utvecklarplattform, som bland annat har lanserat den populära generativa AI-produkten GitHub Copilot tillsammans med OpenAI.

Innan hans tid på GitHub var Tobias Ahlin designchef på Mojang, där han drev interaktionsdesignen för världens mest sålda spel någonsin – Minecraft. Dessförinnan var han tidigt inne på Spotify. När han anställdes 2010 gick deras designteam från en till två personer.

Med sin djupa förståelse för hur moderna organisationer och startups hanterar nutidens tekniska utmaningar målar Tobias upp nya sätt att innovera, bygga kreativa kulturer och använda ny teknik på produktiva och humana sätt.

 

Exempel på föreläsningar med Tobias Ahlin:
Konsten att ha dåliga idéer

Hur kan vi bli mer kreativa tillsammans? Tobias Ahlin tar avstamp i forskning och sin erfarenhet från att jobba med stora framgångshistorier och utforskar hur vi kan bygga innovativa kulturer, där vi inspirerar varandra och systematiserar misstag som utforskas i en iterativ och experimentell process.

Med interaktiva inslag guidar Tobias publiken genom en inspirerande resa som visar hur man praktiskt implementerar processer som uppmuntrar till kreativitet och kritiskt tänkande, i en effektiv organisation där vi inte alltid har råd att göra misstag.

 

Den stora AI-omställningen

AI är här för att stanna—men hur använder vi det på rätt sätt? Vad kan vi göra, och vad ska vi undvika? I den här föreläsning utforskar Tobias Ahlin möjligheterna och begränsningarna med AI, nu och i framtiden, och hur vi kan förbereda oss för att möta de utmaningar och möjligheter som AI erbjuder.

Tobias ger en översikt av banbrytande verktyg och granskar hur de kan påverka olika branscher och samhällsfunktioner. Med praktiska exempel och användningsområden demonstrerar han AI:s potential att transformera produktivitet, kreativitet och beslutsfattandet, men belyser likaså de risker, brister, och etiska dilemman som vi ska ha i åtanke för uppnå en ansvarsfull och hållbar applicering av AI.

Föreläsningen anpassas efter teknisk kunskap och nivå. Med er hem får ni strategier och verktyg för att att navigera det snabbt föränderliga AI-landskapet och ta en ledande roll i den stora AI-omställningen.

 

Teknikens nya gränser: det senaste inom AI

I föreläsningen ”Teknikens nya gränser: det senaste inom AI” tar vi pulsen på de allra senaste framstegen inom AI och maskininlärning, och utforskar hur de senaste nyheterna kan omvandla och inspirera företag som vill ligga i framkanten. Genom att belysa praktiska tillämpningar och framgångsberättelser får vi en bild av hur företag och organisationer kan utnyttja AI för att inte bara anpassa sig till en ny era, utan också att leda utvecklingen inom sina branscher, där gamla affärsmodeller utmanas, och nya möjliggörs.

Föreläsningen uppdateras löpande i takt med den snabba utvecklingen, och kan anpassas till olika affärs- och teknikområden. Fokus ligger på att genom praktiska exempel förmedla teknikens kapacitet, brister, risker, och hur AI kan tillämpas för att skapa innovativa lösningar, förbättra beslutsfattande och driva effektivitet.

 

Även skräddarsytt!

Utöver exemplen här ovan erbjuder Tobias skräddarsydda föreläsningar och workshops om hur en bransch eller samhällsfunktion påverkas av AI och ny teknik, och hur vi kan axla den förändringen.

 

Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends - pressbild Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends - beskuren bild Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends - beskuren bild

 

Kontakta oss på Speakers&friends för att boka en spännande och inspirerande föreläsning med Tobias Ahlin!

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - silver

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3

 

Så bokar du Tobias Ahlin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Charlotte Signahl

Clas Malmström

Cecilia Hertz

Kajsa Balkfors

Tobias Ahlin - föreläsare- Speakers&friends - profilbild

Tobias Ahlin

Vill du boka Tobias Ahlinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Tobias Ahlin som föreläsare!