Hem / Föreläsare / Tobias Ahlin
Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Tobias Ahlin

AI, kreativitet och design

Tobias Ahlin Bjerrome har jobbat på Spotify, Minecraft och GitHub. Han har föreläst om AI, kreativitet och innovation i 20 länder – från Luleå i norr till New York och Tokyo, och tillbaka.

Tobias Ahlin jobbar som Principal Design Engineer på GitHub, världens största utvecklarplattform, som bland annat har lanserat den populära generativa AI-produkten GitHub Copilot tillsammans med OpenAI. Innan dess var han designchef på Mojang, där han drev interaktionsdesignen för Minecraft, världens mest sålda spel någonsin. Dessförinnan var han tidigt på Spotify – när han började 2010 gick designteamet från en till två personer.

Som designer har Tobias alltid varit djupt intresserad av hur ny teknologi kan användas och vilket värde den kan erbjuda människor. Med sin tekniska bakgrund som utvecklare strävar han samtidigt efter att förstå teknologins karaktär på djupet, både dess funktioner och brister. Med sin multidisciplinära ansats bjuder han in till föreläsningar som inte bara inspirerar utan också ger insikter i hela processen: från idé till implementation, om hur ny teknik kan appliceras och skapa värde för individer, organisationer och samhället.

 

Exempel på föreläsningar med Tobias Ahlin:
Den stora AI-omställningen

AI är här för att stanna – men hur använder vi det på rätt sätt? Vad kan vi göra, och vad ska vi undvika?

I den här föreläsningen utforskar Tobias Ahlin möjligheterna och begränsningarna med AI, både nu och i framtiden, samt hur vi kan förbereda oss för att möta de utmaningar och möjligheter som AI erbjuder.

Han ger en översikt av banbrytande verktyg och granskar hur dessa kan påverka olika branscher och samhällsfunktioner. Med praktiska exempel och användningsområden demonstrerar han AI:s potential att transformera produktivitet, kreativitet och beslutsfattandet. Tobias belyser även de risker, brister och etiska dilemman som vi bör ha i åtanke för att uppnå en ansvarsfull och hållbar användning av AI.

 

Konsten att ha dåliga idéer

Hur kan vi bli mer kreativa tillsammans? Tobias Ahlin tar avstamp i forskning och sin erfarenhet från att arbeta med stora framgångssagor och utforskar hur vi kan bygga innovativa kulturer.

Med interaktiva inslag guidar han publiken genom en inspirerande resa som visar hur vi kan systematisera misstag i en experimentell process, även i organisationer där vi inte alltid har råd att göra misstag.

 

Teknikens nya gränser: det senaste inom AI

I denna föreläsning tar Tobias Ahlin pulsen på de allra senaste framstegen inom AI och maskininlärning. Han utforskar hur de senaste nyheterna kan omvandla och inspirera företag som vill ligga i framkanten.

Genom att belysa praktiska tillämpningar och framgångsberättelser ger han en bild av hur företag och organisationer kan utnyttja AI för att inte bara anpassa sig till en ny era, utan också leda utvecklingen inom sina branscher, där gamla affärsmodeller utmanas och nya möjliggörs.

Föreläsningen uppdateras löpande i takt med den snabba utvecklingen och kan anpassas till olika affärs- och teknikområden. Fokus ligger på att genom praktiska exempel förmedla teknikens kapacitet, brister och risker samt hur AI kan tillämpas för att skapa innovativa lösningar, förbättra beslutsfattande och driva effektivitet.

 

Även skräddarsytt, workshops och moderering

Utöver exemplen ovan erbjuder Tobias Ahlin skräddarsydda föreläsningar och workshops om hur en bransch eller samhällsfunktion påverkas av AI och ny teknik, och hur vi kan axla den förändringen.

Han agerar även som moderator och kan styra diskussioner kring teknisk utveckling på ett sätt som inte bara förtydligar komplexa koncept, utan också engagerar och involverar publiken. Tobias förmåga att förmedla tekniskt innehåll på ett tillgängligt sätt gör honom till en idealisk moderator i sammanhang där broar byggs mellan teknik, innovation och praktisk tillämpning.

 

Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends - pressbild ljusare  Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends - beskuren bild

 

Kontakta oss på Speakers&friends för att boka en spännande och inspirerande föreläsning med Tobias Ahlin!

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - silver

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3

 

Så bokar du Tobias Ahlin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Peter Malmqvist

Peter Siljerud

AI-utbildning för offentlig sektor

Tobias Ahlin - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Tobias Ahlin

,

Vill du boka Tobias Ahlinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Tobias Ahlin som föreläsare!