Hem / Föreläsare / Tobias Degsell
Tobias Degsell - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Tobias Degsell

FRÅN ORD TILL HANDLING.

Tobias Degsell ser helheten genom detaljer och är snabb på att se mönster. Han tycker om ord och kan förklara svåra saker på ett sätt som gör det lätt att förstå. Tobias skräddarsyr alla sina uppdrag efter kundens behov.

Tobias Degsell är en mycket erfaren och inspirerande föreläsare, workshopledare och moderator. 2016 lämnade han sin anställning som curator på Nobelprismuseet i Stockholm. Idag hjälper han företag och organisationer över hela världen att tänka och agera på nya sätt. Gång på gång blir han utsedd till ”Best Speaker” på stora konferenser.

Det var inte bättre förr 
Nej, det var inte bättre förr. Om vi jämför världen år 1901, året då det första Nobelpriset delades ut, med världen idag, så är världen idag helt klart mycket bättre. Det stämmer att den tekniska utvecklingen förändrar samhället i grunden, men själva tekniken utgör bara den ena sidan av myntet. Den andra sidan utgörs av människan. Människan och hennes kreativitet. När samhället förändras måste vi själva vara beredda att ändra oss själva. Att krampaktigt hålla sig fast i det gamla löser ingenting.

En komplex värld kräver nya organisationer
Det är dags att avliva myten om det kreativa, manliga geniet. Alla människor kan vara kreativa. Kreativiteten ligger inbäddad i vårt DNA. Men bara för att alla kan vara kreativa, så betyder det inte att alla är kreativa. Att tänka, och framförallt att agera nytt, innebär alltid viss risk, något de flesta helst undviker.  Lyckligtvis går det här att träna upp. Ett visst mått av risktagande är en förutsättning för att ge möjlighet till en högre avkastning på sikt.  Vi behöver fler människor, inte färre som vill och vågar använda sig av sin kreativitet. Vi behöver fler människor, och inte färre som vill och vågar vara med och skapa framtiden. Impact is multiplied by diversity.

It takes a team to win
Ensam är inte stark. Det låter kanske som en kliché, men även om uttrycket är slitet så är det sant. Samarbete är A och O. Utan samarbete inga innovationer. Men för att ett samarbete ska bli bra krävs tillit. Tillit till varandra är inte bara viktigt i Nobelprissammanhang. Mönstret återfinns i en mängd sammanhang. Företaget Google kom till samma slutsats i ”Project Aristotle” – den enskilt viktigaste faktorn för framgång var tilliten till varandra.

”Många talar om förändring. Stephen Hawking påstås ha sagt ’Intelligence is the ability to adapt to change’. Jag har försökt att hitta om, och i så fall när och var han sa detta men gått bet. Har inte hittat något som styrker att Stephen Hawking sa just dessa ord.  Själv föredrar jag ordet förbättring. Allt kan alltid bli bättre. Det gäller inte minst våra företag och organisationer.”

Pressbild – Tobias Degsell

Hur det fungerar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Diskutera med kollegor och gör sökningar på nätet. Vilken inriktning ska evenemanget ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss

Kolla gärna på innehållet på vår hemsida och ring eller mejla oss för diskussion och rådgivning kring ert evenemang. Berätta oss vad ni vill få ut av det.
3

Förslag från oss

Efter att vi diskuterat med er, kommer vi att ge er ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på era önskemål.
4

Bokning via Speakers&friends ​

När vi hittat rätt föreläsare till er och ni väljer att boka genom Speakers&friends, får ni snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får ni också direktkontakt med personen som ni valt. Då kan ni stämma av evenemangets innehåll och upplägg samt dubbelkolla praktiska detaljer direkt med föreläsaren.

Relaterade föreläsare

Ulla-Karin Eldh Bobeck

Emma Stenström

Ami Hemviken

Tobias Degsell - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Tobias Degsell

,