Hem / Föreläsare / Tobias Karlsson
Tobias Karlsson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild - foto: Peter Knutson

Tobias Karlsson

Våga följa din dröm

Allt är möjligt – det är Tobias Karlssons utgångspunkt i livet. Mest känd som den sprudlande proffsdansaren i TV4:s Let’s Dance, sträcker hans mångsidiga talanger sig långt bortom dansens värld. Tobias är inte bara en skicklig dansare och kreativ koreograf, utan också en fantastisk inspirationsföreläsare som delar med sig av sin unika resa mot framgång. Genom att öppet berätta om sina egna utmaningar och erfarenheter visar han vägen för hur vi alla kan vända våra livshistorier till framgångssagor. Han inspirerar och uppmanar oss att hålla fast vid våra drömmar.

Tobias Karlsson började dansa som 8-åring. Idag är han en hyllad artist som hunnit med att skörda många framgångar. Han har vunnit en rad tävlingar både i Sverige och internationellt, haft huvudrollen i den världsberömda dansgruppen ”Burn the floor” och turnerat runt om i världen. Han har deltagit i 20 säsonger av det enormt populära tv-programmet Let’s dance i både Sverige, Danmark och Norge.

Bakom framgången och den glittriga fasaden döljer sig en man som har stött på motgångar. Men denne man besitter en obeveklig beslutsamhet och har ett stort hjärta! Tobias Karlsson använder sin egen personliga resa mot framgång som en inspirationskälla för att motivera företag och organisationer att uppnå sina mål, samtidigt som de har roligt på vägen dit. Tobias är passionerad för sitt arbete och har förmågan att sporra andra att följa sina drömmar, även när vägen framstår som lång och ibland till och med omöjlig.

Så behöver ditt företag utvecklas, teambuilding, komma varandra närmare och arbeta mot samma mål? Ska det ordnas företagsevent? Vill du öka motivationen och ta del av en känslomässig föreläsning? Då är Tobias Karlsson föreläsaren och moderatorn för er!

 

Föreläsningar med Tobias Karlsson

Tobias Karlsson föreläser om sitt liv och delar med sig av sina erfarenheter om hur det är att känna utanförskap i skolan, ljuga för sig själv och inte passa in. Han berättar om sin svåra tid med mobbning och homosexualitet, om hur han äntligen fann sig själv och om friheten och styrkan att aldrig ge upp något man älskar.

 

Ämnen som Tobias fokuserar på:

  • Inkludering och utanförskap
  • Motivation
  • Arbetsglädje
  • Allas lika värde

 

Du kan göra skillnad 

Under parollen ”Du kan göra skillnad” engagerar Tobias Karlsson genom att föreläsa på skolor, företag och föreningar runt om i landet. Han lyfter fram viktiga ämnen som inkludering, allas lika värde och modet att följa sin egen väg. Han delar insikter om hur vi faktiskt kan förverkliga våra drömmar, även om vi kommer från små samhällen som Bjuv, Arvidsjaur eller, som i hans eget fall, lilla Hallsberg.

Genom att ta med oss med på en personlig resa genom sin uppväxt, präglad av utanförskap och hemligheter, visar Tobias hur en enda stödjande person kan vara avgörande för att vinna utmaningar. Han berättar hur han lyckades segra över svårigheter och använda sina erfarenheter för att gå bättre rustad för framtiden.

Tobias har en unik förmåga att nå fram till både vuxna, barn och ungdomar – och faktiskt göra skillnad på riktigt.

 

Hitta motivationen – genom livets toppar och dalar

Utifrån boken Hitta motivationen: genom livets toppar och dalar, författad av Tobias Karlsson tillsammans med Magdalena Forsberg, får vi nycklar till hur vi kan må bättre och bli vårt allra bästa jag.

I denna föreläsning delar Tobias med sig av verktyg inom sex områden som han anser är avgörande för att uppnå balans och välmående: träning, kost, återhämtning, relationer, tankar och att ha ett meningsfullt syfte i livet.

Föreläsningen tar oss bokstavligen med på en resa genom livets toppar och dalar och lär oss strategier för att hitta motivationen i vardagen.

 

Inspireras av hur Tobias lever sin dröm – och hur du kan leva din!

 

Tobias Karlsson - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Peter Knutson
Foto: Peter Knutson

 

Kontakta oss på Speakers&friends för att boka Tobias Karlsson som din nästa föreläsare eller moderator!

 

Länkar:

Släpper varje måndag podden I säng med Tobias & Gabriel

 

Pressbilder

Pressbild 1 (foto: Peter Knutson)

Pressbild 2 (foto: Peter Knutson)

Så bokar du Tobias Karlsson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Paal Evjenth

Rickard Olsson

Tobias Karlsson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild - foto: Peter Knutson

Tobias Karlsson

,

Vill du boka Tobias Karlssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Tobias Karlsson som föreläsare!