Hem / Föreläsare / Torgny Steen
Torgny Steen - Föreläsning

Torgny Steen

Smartare rörelse – spänstigare hjärna

Torgny Steen är företagsledaren som bytte inriktning för att kunna satsa helt och hållet på att sätta människor i fysisk och mental rörelse. Torgny vill öka förståelsen och göra det enklare för fler att bli fysiskt aktiva genom att inspirera, aktivera och lotsa människor och organisationer till fysisk och mental rörelse. För hjärnhälsa, arbetsglädje och självledarskap men också för att bygga upp vår kompetens att vara energi- och resultatsmarta.  

Neuroforskningen kommer ständigt med rön om hur vi bör och inte bör göra för att må bra fysiskt och mentalt. Äntligen är de flesta forskare överens om vårt behov av att röra oss, helst flera gånger om dagen. Och det gäller ALLA, oavsett ålder. Torgny Steen tar avstamp i sin egen livs- och rörelseresa, evolutionen och modern neurovetenskap som tydligt visar att fysisk aktivitet utvecklar både kroppens och knoppens funktioner och är livsviktigt för vår hälsa.

Tillsammans med en speciallärare har Torgny skrivit boken ”18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål: skolan, jobbet, idrotten”. Torgny är bland annat certifierad FaR-ledare och MovNat Certified Trainer och ger direkt användbara råd om hur du kan röra dig smart. Dessutom får du ett system som på ett enkelt sätt hjälper dig och din organisation att komma igång.

”Människans förmåga att springa långt och länge i naturen har varit avgörande för vår överlevnad. Men vad händer när en art som rört sig hundratusentals (miljontals) år på bara ett ögonblick plötsligt sitter still större delen av sin vakna tid? Jag är övertygad om att det har stora negativa konsekvenser. Inte bara för vår fysiska hälsa, även hjärnhälsan påverkas. Både hos barn och vuxna. Många anser det extremt att träna en två timmar om dagen några gånger i veckan, för mig är det verkligt extrema att sitta still åtta tio timmar om dagen. Alla måste inte träna – men alla behöver röra sig flera gånger om dagen”, säger Torgny Steen.

Så bokar du Torgny Steen

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Magnus Hedman

Cecilia Lind

Maria Ahlsén

Torgny Steen - Föreläsning

Torgny Steen

Vill du boka Torgny Steensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Torgny Steen som föreläsare!