Hem / Föreläsare / Ulf Ellervik
Ulf Ellervik - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Ulf Ellervik

Ond kemi & Kärlekens kemi – människor, mord och molekyler

Varför kan inte en förälskelse vara livet ut? Varför njuter vi av god mat? Vad händer med oss när vi blir deprimerade? Ulf Ellervik är en engagerad forskare som vill få folk att inse att kemi är både viktigt och roligt.

Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Ellervik forskar bland annat om botemedel mot cancer och är en starkt engagerad kunskapsspridare inom kemins område, både för studerande och för allmänheten.

Han har gjort kemi till ett samtalsämne utanför laboratorierna med sin prisbelönade bok Ond kemi: människor, mord och molekyler. Med hjälp av kemins mörka sidor; som illaluktande fisar, LSD-trippande kemister, Agatha Christies giftmord och ruttnande lik, vill han få människor att inse att kemi är roligt och viktigt.

Han är även författare till den uppmärksammade boken Njutning: berättelser om kärlek, känslor och kemi. Frågor som behandlar är exempelvis: Varför en förälskelse inte kan vara livet ut? Varför njuter vi av god mat? Vad händer med oss när vi blir deprimerade?

 

Föreläsning med Ulf Ellervik

Som föreläsare lyckas Ulf Ellervik med konststycket att göra kemi till en ren njutning när han på ett underhållande sätt talar om bland annat matens, dofternas och kärlekens kemi.

I sin senaste föreläsning tar Ulf upp ämnen som ”hur uppstår liv?” och ”vad händer när vi dör?”. Med glimten i ögat och en vass penna beskriver Ellervik de kemiska processerna vid livets början och slut. En resa genom både livets historia och vetenskapshistorien – kemi, biologi och medicin, samt som vanlig mycket konst, litteratur och populärkultur.

 

Mer om Ulf

Ulf Ellervik är till vardags Professor i Bioorganisk kemi och cancerforskare som flera gånger utsetts till bäste lärare av sina studenter. Har arrangerat en molekylär matmässa och paneldebatter om modets kemi. Han är författare till två läroböcker i organisk kemi på universitetsnivå och en gymnasielärobok i kemi. Han är även författare till två populärvetenskapliga böcker och ett tjugotal populärvetenskapliga artiklar i ett flertal tidskrifter. 2011 tilldelades Ulf Ellervik Pi-priset, Kungl. Vetenskapsakademien pris för främjandet av populärvetenskaplig litteratur inom det naturveten-skapliga området. 2012 var han sommarpratare i P1 och 2013 intervjuades han i Skavlan. 2016 medverkade han i SVT:s teveserie ”Grym Kemi” tillsammans med Britta Zackari. Han har även hörts och synts i TV och Radio vid ett flertal andra tillfällen.

 

Pressbild

Så bokar du Ulf Ellervik

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Angela Ahola

Charlotta Mellander

Micael Dahlén

Frida Rångtell

Ulf Ellervik - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Ulf Ellervik

Vill du boka Ulf Ellerviksom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ulf Ellervik som föreläsare!