Hem / Föreläsare / Ulf Lidman
Ulf Lidman - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Ulf Lidman

När krisen slår till

Alla människor drabbas någon gång av kris. När krisen drabbar en arbetsplats leder det ofta till många och utdragna sjukskrivningar och en osund arbetsmiljö för både chefer och de anställda. Ulf Lidman är Sveriges bästa föreläsare och utbildare inom kriskompetens och Motiverande kommunikation (MI) och har över 35 års erfarenhet av människor i kris och konflikt. Han har anlitats av ett stort antal kommuner och regioner runt om i Sverige.

När Ulf Lidman föreläser är det svårt att inte bli hänförd. Kris är ett ofta tabubelagt ämne och det kan vara svårt att veta hur man närmar sig en kris på ett konstruktivt sätt. Ulf har en unik förmåga att kombinera humor och allvar, så att de i vanliga fall tunga ämnena blir enklare att ta emot och hantera.

Han är en av Sveriges mest dynamiska föreläsare, författare och utbildare inom kris och krishantering. Han har två magisterexamina i bagaget – en i interkulturella studier och en i ledarskap och relationsterapi och bedriver för närvarande studier i Organizational Behavioral Management vid Harvard University. I sin senaste bok När livet går i spillror delar Ulf Lidman med sig av sin långa erfarenhet och djupa kunskap inom krishantering.

 

Föreläsningar med Ulf Lidman

En kompetent chef har kunskapen och förmågan att leda sina medarbetare igenom krisen, och vet hur energin ska riktas till att bemöta kriser såväl som att förebygga dessa om möjligt. Ulf Lidmans föreläsningar utgår alltid ifrån evidensbaserade metoder och hjälper dig som ledare att locka fram viljan till förändring när motståndet är som starkast.

Du erbjuds bland annat

  • Kunskap och verktyg i kris och krishantering
  • Kraftfulla och resultatinriktade lösningar som går att implementera direkt
  • En möjlighet är för dig som ledare att höja din kompetens inom Motiverande kommunikation (MI)

Med Ulf Lidmans omfattande internationella erfarenhet föreläser han regelbundet i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika och hans föreläsningar finns tillgängliga på både svenska och engelska.

 

Sagt om Ulf:

“Efteråt satt vi tre chefer och bara tittade på varandra och utbrast ett gemensamt wow! Vi hade valt MI som metod för ledare, men att vi skulle få sådan positiv effekt första gången vi praktiserade MI var häpnadsväckande bra. Nu är MI en naturlig process när helst det behövs.” / Per-Olof Johansson, Logistic Director vid Ifö Sanitär AB, Part of Geberit Group

 

Citat från en chefsgrupp där Ulf fick betyget 5.0 av 5.0 möjliga:

”Oerhört upplyftande och stimulerande. Fick med verktyg hem att testa på min grupp.”

”Ulf målade upp med upplevelser från verkligheten som gjorde föreläsningen väldigt levande och bidragande till att man minns. Mycket skratt och ibland några tårar.”

”Kraften i story telling!”

”Mycket bra ämne och för mig var tajmingen perfekt. Föreläsaren var fantastiskt.”

”Ulf Lidman har förmågan att berätta om ämnet på ett inlevelsefullt sätt med fler personliga exempel som gör att det blir intressant.”

”Roligt att lyssna på en person som är passionerad över sitt ämne. Intressant ämne, lärorikt. Verkligheten är ofta mer komplex att hantera men detta var definitivt tänkvärt.”

”Bra mix av fakta, tips och beskrivande berättelser.”

”Ulf var by far en av de bästa föreläsarna jag lyssnat på. Han lyfter viktiga frågor och han för det på ett inspirerande sätt. Kände mig som ett krishanteringsproffs efter igår.”

”Sådant bra engagemang, berättarteknik, kunskap och energi!”

”Ulf Lidman föreläste med ett härligt engagemang och lyckades med att ha glimten i ögat på rätt ställe i detta allvarliga ämne. Mycket intressant.”

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

 

 

 

 

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka en tänkvärd och engagerande föreläsning med Ulf Lidman!

 

Pressbild – Ulf Lidman

Så bokar du Ulf Lidman

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Lars-Peter Loeld

Paal Evjenth

Emma Stenström

Vill du boka Ulf Lidmansom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ulf Lidman som föreläsare!