Hem / Föreläsare / Viktoria Saxby
Viktoria Saxby - föreläsare - Speakers&friends

Viktoria Saxby

Inkludering – så gör det oss ännu bättre

Viktoria Saxby föreläser om inkluderande ledarskap, kommunikation och organisationsutveckling. I hennes utbildningar är budskapet tydligt: inkludering, mångfald och jämställdhet är inte mjuka sidofrågor att ta tag i när ”allt viktigt är klart.” Det är precis tvärtom – frågorna är direkt kopplade till lönsamhet och attraktions-, innovations- och konkurrenskraft. Liksom till välmående medarbetare, varumärkesbyggande och hållbarhet. 

Viktoria Saxby brinner för att tala om inkluderingens vinster för alla – och ger konkreta verktyg för hur just du lyckas. Oavsett kärnverksamhet är inkluderingsarbetet helt centralt för att optimera din operativa verksamhet. Det handlar helt enkelt om att göra det ni gör ännu bättre.

I Sverige ligger inkluderingsarbetet fortfarande efter det globala, men i en alltmer globaliserad värld går förändringen fort. Inkluderingsarbete handlar om S:et i ESG (Environmental, Social & Governance) och utgör en central del av alla företags och organisationers hållbarhetsarbete. Att arbetet även leder till mindre risker, nya marknadsandelar, ett starkare varumärke, att medarbetare trivs bättre samt ökade vinster är bonusar.

 

Om Viktoria

Viktoria Saxby - föreläsare - Speakers&friendsViktoria Saxby har 25 års erfarenhet av inkluderingsarbete och har arbetat med de högsta ledarna, samt chefer och medarbetare inom Försvarsmakten och Polismyndigheten, ledningsgrupper för börsbolag, chefer och medarbetare inom näringslivet, politiska ledare i Sverige och DR Kongo, till reklam- och filmbolag i USA. Viktoria är en mycket uppskattad och ofta anlitad föreläsare och konsult som verkar både i Sverige och internationellt och därmed har god överblick över DEI (Diversity, Equity & Inclusion) arbetet globalt. Hennes föreläsningar är kunskaps- och medvetandehöjande och alltid baserade på studier, fakta och goda exempel där arbetet tas ned från teori till praktik.

Viktorias styrka är att skapa en trygg, interaktiv miljö där alla kan känna sig avslappnade och inkluderade. Hon är dessutom övertygad om att vi lär oss mer när både hjärna och hjärta får vara med – och än mer när vi får ha roligt! Därför innehåller hennes föreläsningar många praktiska exempel, ofta med illustrativa filmklipp som lockar till skratt. Viktoria Saxby tror också på att det ska vara lätt att göra rätt och att arbetet ska vara lustfyllt för att vara hållbart. Ofta handlar det inte om att vi inte vill, utan snarare att vi inte vet exakt hur vi ska nå dit vi vill.

 

Föreläsning med Viktoria

En föreläsning med Viktoria Saxby ger er kunskap om varför inkluderingsarbete gör ert företag/er organisation ännu bättre – samt praktisk kunskap och verktyg för exakt hur ni når hela vägen fram. Viktoria skräddarsyr sitt upplägg utifrån era önskemål och behov.

Exempel på föreläsningsteman

 • Inkludering – så gör det oss ännu bättre
  (The Business Case for Diversity & Inclusion)
 • Modernt ledarskap = Inkluderande ledarskap
  (Modern leadership = Inclusive leadership)
 • Inkluderande kommunikation – så här lyckas du
  (Successful inclusive communication) 
 • Inkluderande organisationsutveckling bygger starka team där alla kan bidra med sin fulla potential
  (Inclusive organizational development builds strong teams & allows all to contribute at their full potential)
 • Jämställdhet – bra för män & pojkar!
  Den Lyckligare Mannen/Pojken: Vad har män, världen och din organisation att vinna på jämställdhet?
  (Gender equality – good for men & boys! The Happier Man/Boy: What do men, the world and your organization have to gain from gender equality?)

Viktoria Saxby föreläser både på svenska och engelska, och även på spanska och franska.

 

Sagt om Viktorias föreläsningar och utbildningar:

”Tack för en jättebra dag! Workshopen engagerade hela koncernledningen och var en jättebra uppstart – vi måste fortsätta så jag kommer tillbaka till dig för vidare diskussion. Jag kommer nu gå igenom din feedback på policy. Tack än en gång!!”  /Uppdragsgivare: Nederman Group AB

Tack för en otroligt bra föreläsning på vår likabehandlingsdag. Det var så många som kom fram till oss och sa att de var otroligt nöjda och att att de hade lärt sig jättemycket. Jag vet att det var många män som blev berörda när du pratade om maskulinitetsnormerna – du gjorde verkligen skillnad. Jag har aldrig någonsin i mitt liv sett så många sluta upp bakom kvinnor och jag vet att det är tack vare dig. 

Jag vet att din föreläsning öppnade många ögon och för andra bekräftade mycket av det som vi redan trodde att vi visste. Du har påverkat 424 individers syn på jämställdhet, mångfald, inkludering och likabehanding och fick oss alla att göra det som vi så många gånger blivit tillsagda att göra: Följ värdegrunden och uppförandekoden och säg till om någon gör fel, eller något blir fel..

Jag, och mina kollegor vill att du ska veta allt detta, och hur mycket det betyder för oss. Så du ska ha ett stort TACK för att du kom till oss.”  /Uppdragsgivare: Försvarsmakten, Karlberg

 

Pressbild – Viktoria Saxby (foto: Maria Macri).

Så bokar du Viktoria Saxby

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Kristina Paltén

Vendela Ragnarsson

Lina Thomsgård

Johanna Lundin

Viktoria Saxby - föreläsare - Speakers&friends

Viktoria Saxby

Vill du boka Viktoria Saxbysom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Viktoria Saxby som föreläsare!