Hem / Föreläsare / Ylva M Andersson
Ylva M Andersson - Föreläsare / Föreläsning - Speakers&friends

Ylva M Andersson

Faktabaserad inspiration om hållbart ledarskap och transformation – ta fram din och dina medarbetares potential

Ylva M Andersson är journalist och medieprofil med 30 års erfarenhet från några av landets största medieföretag. Hon har bland annat varit högsta chef för både Sveriges Television och Sveriges Radio i Göteborg samt TV4 i Västra Sverige. I dag driver hon eget bolag och arbetar med ledarskap och kommunikation i förändring. 

Ylva har själv lett flera genomgripande transformationer i den krävande, komplexa och konkurrensutsatta mediebranschen. Med sin förmåga att tidigt identifiera trender och förändringar i vår omvärld och göra ”verkstad” av dem inom ledarskap och organisationsutveckling är hon i dag strategisk rådgivare åt enskilda chefer och ledningsgrupper inom flera olika branscher. Nu ägnar hon sin tid åt att stötta innovation och förändring – både i sin roll som team- och ledarutvecklare och som talare och moderator.

Som talare delar Ylva M Andersson på ett inspirerande vis med sig av sina lärdomar och erfarenheter av framgångar men också motgångar. Med närvaro och tydlighet förmedlar hon sin syn på vad som krävs av ledarskap och nya organisationsmodeller för att säkra kreativitet, hållbarhet och konkurrenskraft i en tid av ständig förändring. Ylvas specialområden är hållbart ledarskap i förändring, innovation och kommunikation. Hennes kunskaper och förmåga att fånga en publik gör henne till en uppskattad talare. Hon är lika pedagogisk och inspirerande i föreläsningar för hundratals personer som i små, interaktiva workshops med en handfull deltagare. Det mänskliga samspelet är alltid centralt.

Ylva arbetar på alla nivåer i din organisation. Hon skräddarsyr alltid utifrån dialog med uppdragsgivaren. Föreläsning eller workshop? 3 personer eller 500? 18 minuter eller två-dagars? Ylva har ett upplägg för alla.

Ylva M Andersson kan även bokas som moderator. Hon har en gedigen journalistisk bakgrund och har arbetat som reporter inom en mängd specialområden. Dessutom har hon varit chef och ansvarig utgivare för några av landets mest kompetenta redaktioner inom såväl Sveriges Radio som SVT (Ring P1, Kaliber, Uppdrag Granskning, Min sanning med flera). Detta gör att hon har en förmåga att leda och moderera event med komplext innehåll – och hon gör det flyhänt och initierat och får ut det allra bästa av talare och gäster på scen.

 

Urval av föreläsningar och workshops:
  • Hållbart ledarskap – ta fram din och dina medarbetares potential
  • Kommunikativt ledarskap – skapa samsyn och samarbete
  • Så fattar du beslut på 208 sekunder – att leda i ständig förändring
  • Kreativitet och innovation – vår nya konkurrenskraft
  • Var inte rädd för journalister – medieträning i praktiken
  • Förluster och fuck ups i arbetslivet – när det inte blir som man tänkt dig

 

Röster från tidigare uppdragsgivare:

“Ylva M Andersson har ett uppfriskande engagemang i sina föreläsningar. Genom att väva in sin egen historia i temat att leva och leda i förändring lyckas Ylva fånga publikens intresse ovanligt bra. Det märks tydligt att Ylva har stor egen erfarenhet av både ledarskap och chefskap vilket gör hennes föredrag och seminarium extra bra och trovärdiga.” Dennis Heltorp, HR, CEVT

“Som talare är Ylva självklar och närvarande, med hög trovärdighet. Om man behöver en förändring kan Ylva ge konkreta verktyg som gör det lättare att ta första steget och omsätta det i praktiken. Hon är väldigt affärsorienterad och “hands on”. “ Therèse Birnstingel, Sveriges HR-förening

 

Pressbild – Ylva M Andersson.

Så bokar du Ylva M Andersson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Annelie Nässén

Hampus Hedström

Jonas Karlsson

Ylva M Andersson - Föreläsare / Föreläsning - Speakers&friends

Ylva M Andersson

, ,

Vill du boka Ylva M Anderssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ylva M Andersson som föreläsare!