Hur bokar man rätt föreläsare?

En bra föreläsare håller inte bara en föreläsning, utan förmedlar även kunskap och insikt om ett specifikt ämne. Framförallt är en bra föreläsare en nyckelfaktor för att skapa intresse och engagemang hos publiken. Förmågan att inspirera och motivera, att ge liv åt komplexa koncept och väcka nyfikenhet för vidare utforskning är kännetecken för en framstående föreläsare. De har förmågan att forma och påverka uppfattningar, skapa dialog och framförallt underhålla sin publik. Att välja rätt föreläsare är därför avgörande för att uppnå ett framgångsrikt event.

Valet påverkar deltagarnas upplevelse, deras uppfattning om evenemanget och deras vilja att delta i framtida evenemang. För att underlätta processen att välja rätt föreläsare är det viktigt att ha en klar bild av målgruppen och dess intressen, liksom syftet med evenemanget. Detta gör det enklare att hitta rätt föreläsare som inte bara har expertkunskap om ämnet, utan också har förmågan att engagera och koppla samman med publiken.

Låt oss på Speakers&friends guida dig i hur du bokar rätt föreläsare, vad du bör tänka på och hur vi kan hjälpa dig.

Därför är det viktigt att boka rätt föreläsare

  1. Engagerar publiken: En bra föreläsare har förmågan att engagera publiken. Genom att skapa en dynamisk och interaktiv miljö kan föreläsaren få publiken att känna sig involverad och genuint intresserad av ämnet. Deras passion och entusiasm kan smitta av sig på publiken, vilket i sin tur kan leda till högre deltagande och engagemang.

  2. Överför kunskap: Föreläsaren är oftast en expert inom sitt område och har en djup förståelse för ämnet. De kan erbjuda insikter och kunskaper som publiken inte kan få någon annanstans. Genom att förmedla komplex information på ett enkelt och förståeligt sätt, kan de utbilda och upplysa publiken.

  3. Bygger upp en atmosfär: Rätt föreläsare kan sätta tonen för hela evenemanget. Om föreläsaren är inspirerande och motiverande kan de skapa en positiv atmosfär som påverkar resten av evenemanget. Föreläsarens karisma och närvaro kan ge evenemanget en extra gnista som gör det minnesvärt.

  4. Uppnår evenemangets mål: Oavsett om målet med evenemanget är att utbilda, underhålla, inspirera eller att främja nätverkande, kan rätt föreläsare hjälpa till att uppnå dessa mål. Genom att välja en föreläsare som ligger i linje med evenemangets syfte och publikens intressen, kan du öka chansen för att ditt evenemang blir framgångsrikt.

Vi hjälper dig att hitta rätt föreläsare

En bra föreläsare och föreläsning kan vara motiverande, ge djupare kunskap inom ett specifikt område, underhålla, höja stämningen och skapa en stark teamkänsla. En föreläsare gör alltså så mycket mer än att bara tala och kan hjälpa dig att förmedla det du vill säga på ett inspirerande sätt eller ge de som lyssnar den insikt du vill att de ska få. Låt oss guida dig i ditt val av föreläsare och berätta mer om hur vi på Speakers&friends kan hjälpa dig.

Upptäck våra författare och deras föreläsningar!

Steg för steg: Så bokar du rätt föreläsare

Att boka en föreläsare kan kännas överväldigande om du gör det för första gången, men med rätt planering kan processen vara mycket smidig:

  1. Definiera dina behov och mål med föreläsningen

Du bör börja med att bestämma evenemangets mål och behov. Vad är syftet med att boka en föreläsare? Vilka kommer sitta i publiken och hur många är de? Detta kommer att styra typen av föreläsare du letar efter.

  1. Sätt en budget att förhålla dig till

Eftersom priserna för olika föreläsare kan variera mycket, kan du få ett bättre förslag från oss om vi vet din ungefärliga budget. För att ge en fingervisning om kostnad ligger merparten av professionella föreläsare inom prisspannet 25 000-50 000 kr, men är du på jakt efter en kändis eller ett dragplåster får du räkna med att det kostar mer än så.

  1. Gör research om de föreläsare som du är intresserad av

Börja med att göra lite research. Titta på olika föreläsare som känns intressanta, deras ämnesområden, stil och tidigare upplevelser. Många gånger är kända föreläsare aktiva på sociala medier, YouTube eller på sina egna hemsidor.

För att få perspektiv på den föreläsare du är intresserad av, kan du i en dialog med oss på Speakers&friends få ytterligare information som inte framkommer i dessa kanaler, såsom hur föreläsaren är att samarbeta med, huruvida föreläsaren passar för just din bransch eller specifika målgrupp, om föreläsaren i fråga kan anpassa sin föreläsning eller om det är samma föreläsning som upprepas.

  1. Sätt ett schema för evenemanget och föreläsningen

Tänk igenom var i programmet föreläsaren ska ligga. Vanligt är att avsluta konferensen med en föreläsare, men det kan även vara en bra inledning på en konferens då det ger deltagarna möjlighet att diskutera innehållet gemensamt under dagen, vilket kan vara värdefullt.

En oberoende talarförmedling

Ingens behov är den andres likt och vårt uppdrag är att hitta bästa möjliga föreläsare för varje specifikt evenemang, vilket vi alltid gör med dig som beställare i fokus. Som talarförmedling är vi måna om vårt oberoende och har av den anledningen inga anställda föreläsare. Vi har inte heller något avtal med någon om att vi ska förmedla dem ett visst antal gånger eller dylikt, vilket innebär att det helt och hållet är dina behov som beställare som styr. Vi arbetar endast med kvalitetssäkrade föreläsare. Det gör att du som beställare alltid kan känna dig trygg med förslagen du får från oss. Efter våra många år i branschen och ideligen återkommande kunder vågar vi lova att vi alltid kan matcha rätt föreläsare och talare, till rätt tillfälle – oavsett hur behoven ser ut.

Kontakta oss när du vill boka föreläsare!

Med erfarenhet kommer ofta kunskap. Efter våra många år i branschen och ideligen återkommande kunder vågar vi lova att vi alltid kan matcha rätt föreläsare och talare, till rätt tillfälle – oavsett hur behoven ser ut. Vi arbetar endast med kvalitetssäkrade föreläsare, vilket innebär att du som beställare alltid kan känna dig trygg med förslagen du får från oss.

Vill du veta mer om våra föreläsare och hur vi på Speakers&friends kan hjälpa dig? Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller via kontaktformuläret nedan. Att bolla dina idéer och behov med oss kostar inget.

Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning!

Så bokar du föreläsare

1

Undersök vad ni är ute efter

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss, så kan vi prata om dina behov och snabbare komma fram till ett bra upplägg.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss.

Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren eller talaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Hur bokar man rätt föreläsare? Vanliga frågor och svar!