Jonas Helgesson

Jonas Helgesson - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Måste man vara frisk för att må bra?

Trots mycket humor har Jonas Helgesson alltid en seriös underton som handlar om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet.

 Som föreläsare, ståuppare och författare beskriver han både förtvivlan i sina begränsningar och glädjen i den stund då begränsningarna övervinns.

Jonas pekar på tacksamheten mitt i eländet, hoppet mitt i hopplösheten och det möjliga mitt i det omöjliga. Allt Jonas Helgesson talar om utgår från begreppen människosyn och livssyn. Han talar alltid personligt utifrån sitt eget liv och alltid med en stor dos humor. Hans enorma förmåga att beröra gör att man minns stunden med Jonas länge.

Jonas anpassar föreläsningen efter den aktuella målgruppen men använder ofta tre olika utgångspunkter i sina föreläsningar.

Föreläsning – Motivation.
Är livet bara till för de perfekta? Den frågan utgår Jonas Helgesson från när han inspirerar oss att leva livet fullt ut. Skit händer – så är det bara. Men hur reagerar vi? Det finns de som fyller sitt liv med dagar och så finns det de som fyller sina dagar med liv. Jonas förmedlar en tro på livet och får oss att skippa våra ursäkter för att inte ge allt för det vi drömmer om. Han talar om vikten av rätt inställning, konsten att övervinna hinder och kraften i att fokusera det positiva.

Föreläsning – Handikapp.
Vad betyder det att ha ett funktionshinder i vardagen? Faktamässigt? Socialt? Känslomässigt? Jonas tar utgångspunkt i sin egen CP-skada, hur han ständigt brottas både med sig själv och andras föreställningar om honom. Jonas diskuterar huruvida handikappat/funktionshindret behöver skapa hela sin identitet och hur man kan bemöta personer med funktionsnedsättning på ett värdigt och respektfullt sätt utan att bli översnäll.

Föreläsning – Fördomar.
Alltid aktuellt ämne. Alla har vi fördomar som sätter käppar i hjulet inte bara för andra utan lika mycket för oss själva. Fördomar fördummar, förenklar svåra frågeställningar och generaliserar så fort chansen ges. Det här är en kanske lite mer akademisk föreläsning än de andra två, som analyserar och vill skapa debatt.

“Tack så varmt & hjärtligt för igår kväll. Du är en heeeeelt fantastisk person! Jag har fått så många härliga tack från våra kunder och vi är så glada och tacksamma att vi valde just dig Jonas som föreläsare.” Jennifer Klingberg, PwC

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.