Niklas Delmar

Niklas Delmar - Föreläsning

Engagemang – det hållbara medlet för att nå målen.

Niklas Delmar har under flera år arbetat med att bygga starka team i tider av stora förändringar. Hans styrka är att se potentialen i varje individ och organisation. Niklas brinner för att engagera och motivera medarbetare och han har arbetat med detta under längre tid och i lite olika roller. Några exempel på uppdrag är som marknadschef för L’Oréal Paris, som VD för en digital kommunikationsbyrå och som VD för ett av Sveriges ledande rekryteringsnätverk. Niklas är medgrundare av Hej Engagemang! och har arbetat med engagemangs- och ledarskapsfrågor som föreläsare, konsult och utbildare. 

Niklas Delmar ger en rad insikter kring kraften i ett starkt medarbetarengagemang. Forskningen visar att engagemang korrelerar starkt både med individens eget välbefinnande och organisationens lönsamhet och omsättning. Att bygga goda resultat på kort sikt utan att samtidigt ta hand om medarbetarnas engagemang är inte hållbart över tid. Har vi hållbara medarbetare blir också våra resultat långsiktigt hållbara och samhället mår bättre i stort.

Ökat engagemang skapar ökat välbefinnande

Endast 16 % av svenskarna är enligt Gallups mätning engagerade i sina arbeten. Det är ett kvitto på att det finns en enorm dold potential hos våra individer, medarbetare och organisationer runt om i landet. Denna låga nivå på engagemang påverkar nämligen vår produktivitet, kreativitet, innovationsgrad och välbefinnande på ett negativt sätt. Eftersom engagemang är ett oerhört viktigt medel för att både öka individernas välbefinnande och nå organisationens mål och vision, har Niklas valt att fokusera sitt arbete på att slå två flugor i en smäll och därigenom höja svenskarnas engagemangsnivå.

Niklas arbete för ett mer engagerat Sverige

Niklas förslag till lösning är att arbetet börjar hos var och en av oss med att ta vårt eget ansvar i allt vi gör och i alla våra relationer. Därefter identifierar vi våra talanger, drivkrafter och vår potential. Sedan fortsätter arbetet med att maximera individens talang och potential i den specifika organisationen. Detta görs genom att få medarbetare och ledning att förstå att när det finns tillit och symbios mellan individens och organisationens drivkrafter samt mål, först då uppnås den verkliga effekten och de önskade resultaten.

När fler människor är genuint engagerade i sina arbeten kommer detta leda till att fler människor mår bättre. Den psykiska ohälsan minskar. Produktiviteten, effektiviteten, innovationskraften och resultaten vi skapar ökar och blir bättre. Därmed får vi ett mer empatiskt, genuint och hållbart Sverige. Det är alltså oerhört viktigt att individen tar sitt eget ansvar gällande medarbetarengagemanget. Att hen pratar med ledarna i sin organisation. Identifierar sina talanger, drivkrafter och sin potential. Skapar en handlingsplan för att maximera sin potential. Bygger tillit i sin organisation. Vågar göra fel och be om hjälp, visa sig sårbar och inte minst orkar vara uthållig. Lyckas vi med detta kommer vi också se resultaten. Både för individen och organisationen.

Sagt om Niklas:

Vi på Speakers& friends har bokat Niklas till en rad olika kunder som alltid varit mycket nöjda med Niklas insats och som ofta bokat honom till andra avdelningar av organisationen. Nedan finns några kunders beskrivning av Niklas som föreläsare:

– Vi har under en längre tid anlitat Niklas för både kortare inspirationsföreläsningar och för heldagsutbildningar i grupper från 35 personer till över 1000 deltagare. Vi kan konstatera att Niklas är tveklöst en av våra mest uppskattade föreläsare. Med sin personliga stil, sitt brinnande engagemang och sin avväpnande humor kommer han snabbt deltagarna in på livet och får mandat att påverka genuint viktiga och personliga frågor.

Niklas eget engagemang för att fortsätta växa och utvecklas skiner igenom i allt han gör. Han är en proffsig scentalang med mycket egna erfarenheter både från näringslivet och från ett eget liv kantat av modiga beslut.
— Charlie Söderberg, Coach, entreprenör och programledare.

Organisationen hade ett behov av en talare som kunde nå fram till en stor internationell publik med väldigt olika bakgrund och förutsättningar. Niklas gjorde precis det och mycket mer! Med stor passion och väldigt mycket energi så höll han oss, genom praktiska exempel tagna från hans egna verklighet, trollbundna under hela tiden han var på scen. På ett inspirerande och varmt sätt kunde Niklas berätta om sin egen resa och erfarenheter, vilket gjorde allt väldigt autentiskt och alla tips lätta att ta till sig. Vi ville ha en person som alla i publiken kunde relatera till och känna ”kan han göra det så kan jag också åstadkomma en förändring”, Niklas möjliggjorde precis det! Niklas var en av ett par talare hos oss, ALLA pratade om Niklas efteråt!
— Filip Alderin, Global Business Area, CFO.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.