Shahrzad Kiavash

Shahrzad Kiavash - Föreläsning -Talarförmedling - Speakers&friends

Jag hade två val – jag valde att leva.

År 2012 är Shahrzad Kiavash 28 år. Karriären efter studier på KTH har just börjat. Hon tränar, lever hälsosamt och umgås med vänner. Som en blixt från en klar himmel drabbas hon av en en mycket allvarlig blodförgiftning, meningokocksepsis. Shahrzad tvingas att amputera båda benen nedanför knäna. Nu har hon tävlat i triathlon. Shahrzad berättar om sin tuffa väg tillbaka. Hur hon fick motivation att orka leva, börja träna och sätta upp nästintill ouppnåeliga mål.

Shahrzad Kiavash vann Årets talare – Genombrott Kvinna 2019 på Talargalan.

Shahrzad Kiavash var mitt i livet när sjukdomen oväntat slog till. Hon blev plötsligt akut sjuk efter ett träningspass i mars 2012. Det visade sig att hon hade fått en septisk chock på grund av en blodförgiftning med meningokockbakterier. Tillståndet var länge kritiskt då flera organ i hennes kropp höll på att svikta och läkarna bedömde hennes chans att överleva som liten.

Överlevde gjorde hon mirakulöst nog, men det gjorde inte hennes underben. Efter mer än 40 operationer kunde läkarna konstatera att benen inte gick att rädda, och Shahrzad Kiavash blev tvungen att genomgå en amputation av båda hennes underben. Med denna nya, bistra verklighet hängades över henne hade hon kunnat välja att ge upp. Istället valde hon att samla sina sista krafter. Och hon upparbetade en drivkraft så stark att hon inte bara lyckades kämpa sig tillbaka till livet, utan även vidare.

Sommaren 2015 genomförde Shahrzad ett triathlon, 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser. Hon fick äntligen ta revansch på den elaka sjukdom som drabbade henne 3 år tidigare. Men hon tänker inte stoppa här! Boka ett föredrag med Shahrzad Kiavash för att få en unik inblick i hur hon går, springer, cyklar och simmar vidare efter sitt livs största motgång.

Shahrzads historia är en historia om en stor kris och mycket sorg, det är en historia om vägen tillbaka, om att överträffa sig själv och allt man trott på, och det är en historia om att stå som vinnare när det gäller! Blottad och ärlig inför en förväntansfull publik på 650 personer öppnade Shahrzad TEDxGöteborgs konferens WHAT IF… i december 2015. Vi fick en fängslande inblick i denna hoppfulla och starka kvinnas liv – och efteråt tror jag att vi alla kunde ta oss an våra egna bekymmer med en helt annan inställning! Maria Tevell, Speaker team, TEDxGöteborg

Sammantaget ger det oss som svarar för specialiserad sjukvård ett stort mervärde att på ett sådant osminkat sätt ta till sig denna form av berättelse. Shahrzad Kiavash får oss att reflektera över vårt uppdrag och hur vi svarar för patienters vård utifrån ett patientperspektiv. Av denna anledning kan vi varmt rekommendera Shahrzad Kiavash för alla professioners helt nödvändiga kompetensutveckling. Södra Älvborgs Sjukhus Borås, Forsknings- & Kvalitetsdagarna

Pressbild – Shahrzad Kiavash.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.