Hem / Blogg / Claudia Olsson utsedd till Young global leader

Claudia Olsson utsedd till Young global leader

Claudia Olsson som är en uppskattad föreläsare av våra kunder har utsetts till Young global leader av  World Economic Forum. World Economic Forum har sedan 2004 samlat unga globala ledare under 40 år som arbetar med globala näringslivsfrågor. Några av de svenskar som tidigare blivit invalda i Young Global Leaders är Cristina Stenbeck, Karl-Johan Persson, Daniel Ek och Niklas Zennström.

Claudia Olsson är en av Sveriges mest tongivande röster kring digitaliseringen och hon har en mycket spännande bakgrund. Listan på högintressanta uppdrag och utbildningar kan göras lång. Hon  har läst industriell ekonomi på KTH. Internationell ekonomi på Handelshögskolan. Studerat vid Singularity University på Nasas campus i Kalifornien, där några av hennes mentorer var Larry Page, Ralph Merkle och Buzz Aldrin.

Hon har fördjupat sig i robotik i Sydkorea, jobbat som rådgivare åt utrikesdepartementet, skrivit framtidsrapporter åt digitaliseringskommissionen, arbetat för FN i New York och har en lång rad ledarskapsutmärkelser i sitt cv.

För Olsson går vägen till förändring – både vad gäller samhälle och näringsliv – via ny teknik. Robotik, automation, artificiell intelligens, bioteknik och blockkedjor är några av de områden hon tror kommer att förändra världen. Claudia har alltid varit väldigt nyfiken och aktiv för att själv anförskaffa så mycket kunskap som möjligt för att förstå mer av världen och hur man kan påverka denna.

Att idag få arbeta med att föreläsa och förmedla sin kunskap om hur teknik kan användas för att driva positiv förändring inspirerar Claudia och utnämningen kommer medföra mycket goda möjligheter att utveckla detta arbeta vidare:

– Det känns som en fantastisk möjlighet. Med World Economic Forum som plattform får vi möjlighet att på global nivå fortsätta arbetet med att tackla vår tids stora frågor. Målsättningen är ju att alla som ingår i programmet ska verka för att driva positiva samhällsförändringar säger Claudia.

Dela inlägg:

Hitta din nästa föreläsare hos oss på Speakers&friends!

Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av att matcha rätt föreläsare till rätt tillfälle. Här hittar du ett urval av föreläsare som vi samarbetar med. Hittar du inte den du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!