Claudia Olsson

Claudia Olsson - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Digitalisering, globalisering, framtid och nästa storföretag.

Claudia blev 2017 utvald av World Economic Forum till den prestigefyllda listan “Young global leaders”. Det finns mycket som pekar mot att framtiden kommer att präglas av digitalisering, globalisering och entreprenörskap. Claudia Olsson personifierar alla tre begreppen och har ett CV som är långt och imponerande. 2014 var Claudia topp 10 på talanglistan som publicerades i SvD Näringsliv och topp 10 på chefsorganisationen Ledarnas lista över framtidens kvinnliga ledare.

Organisationen World Economic Forum utser årligen en rad framtida globala ledare i sitt program Young Global Leaders. Bland tidigare utnämningar återfinns tungviktare som Alibabas grundare Jack Ma, Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, Kinneviks Cristina Stenbeck och Daniel Ek – bara för att nämna några. Under 2017 blev Claudia utvald:

“Det är en stor ära att bli utsedd till Young Global Leader och jag ser fram emot att arbeta med de många inspirerande människor som finns inom WEFs nätverk för att fortsätta göra skillnad i världen. Genom Exponential arbetar jag med att att hjälpa företag och regeringar att agera i den digitala transformationen. Tekniken skapar stora möjligheter för att driva positiv förändring och i samarbete med de andra i Young Global Leaders-gemenskapen kan vårt arbete få ett ännu större genomslag”, säger Claudia Olsson.”

Redan under skoltiden kom hon med i Raoul Wallenberg-akademien för unga ledare och har efter detta haft en mycket spännande resa. Hon studerade industriell ekonomi på KTH och samtidigt som hon studerade internationell ekonomi på Handelshögskolan. Hon har jobbat på FN vilket väckte hennes intresse  för global hälsa vilket i sin tur fördjupades genom engagemang på Swedish American Life Science Summit.

Särskild uppmärksamhet i Claudias CV väcker kontakterna med Singularity University i Silicon Valley både vad gäller statusen i utbildningen i sig och den betydelse den haft för henne. Hon kom dit första gången 2010 som första svensk när 1 600 personer konkurrerade om 80 platser i Graduate Studies Program. Idag är hon tilllbaka på denna talangfabrik som rådgivare inom ramen för programmet Global Grand Challenges.

Claudias engagemang för den digitala utvecklingen smittar av sig på de som lyssnar på hennes föreläsningar och Claudia delar i sina föreläsningar med sig av sin entusiasm och skänker överraskande insikter. Föreläsningarna håller högt tempo matade med intressant innehåll, en del varningar men med fokus på tillförsikt och framförallt inspiration föra att kunna vara med och leda den framtida samhällsutvecklingen.

Claudia sätter även teknologin i kontext av världens tillväxtmarknader där hon delar med sig av innovation och utveckling som hon själv utforskat i Indien, Kina, Japan, Filippinerna och Singapore. Claudia guidar åhörarna i hur stora globala utmaningar inom hälsa, energi, utbildning och säkerhet kan lösas med kreativitet och exponentiellt accelererande teknikutveckling. Våra stora globala utmaningar översätts till globala möjligheter där just ni har chansen att bygga nästa storföretag.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.